AI-scholing – de meest gestelde vragen en antwoorden

AI-scholing - de meest gestelde vragen en antwoorden door Tony de Bree -kl4

AI-scholing – de meest gestelde vragen en antwoorden.

Goedemorgen, ik heb in dit blog de meest gestelde vragen en antwoorden over AI-scholing, AI en scholing, voor je op een rijtje gezet.

download-823x978-10

Persoonlijke ontwikkeling in crisistijd

Zo maak je snel een relevant persoonlijk ontwikkelingsplan

$8.99

Bonus: een gratis random multi-ple choice test & checklists.

Hier zijn ze:

1. Wat is AI-scholing?

AI-scholing is het proces van het leren van vaardigheden die relevant zijn voor de toekomst van jouw werk en inkomen met betrekking tot het gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit kan omvatten:

 • Sociale vaardigheden, zoals veerkracht, actief luisteren, werken in teams en probleem oplossend vermogen.
 • Technische vaardigheden, zoals programmeren, machine learningm ChatGPT, Google Bard en Bing AI prompting en promptengineering en data science.
 • Zakelijke vaardigheden, zoals strategisch denken, risicobeoordeling en projectmanagement
 • Creatieve vaardigheden, zoals ontwerpen, storytelling en ethiek.

2. Waarom is de juiste AI-scholing belangrijk?

De juiste AI-scholing is belangrijk omdat kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol speelt in onze samenleving en in de toekomst van jouw werk & inkomen. De vaardigheden die je leert door AI-scholing zullen je helpen om:

 • Een baan te vinden of te behouden. De vraag naar AI-vaardigheden is groot en zal de komende jaren alleen maar groter worden.
 • Jezelf te ontwikkelen. AI-scholing kan je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en je kennis te vergroten.
 • Een verschil te maken in de wereld. AI kan worden gebruikt om de wereld te verbeteren, en AI-scholing kan je helpen om daar een rol in te spelen.

3. Hoe kan ik AI-scholing volgen?

Er zijn veel verschillende manieren om AI-scholing te volgen. Je kunt:

 • Een online cursus volgen. Er zijn veel online cursussen beschikbaar, van gratis tot betaald.
 • Een training volgen. Er zijn veel bedrijven die AI-trainingen aanbieden.
 • Een bootcamp volgen. Bootcamps zijn intensieve trainingsprogramma’s die je in korte tijd de nodige AI-vaardigheden kunnen bijbrengen.
 • Een opleiding volgen. Er zijn steeds meer universiteiten en hogescholen die AI-opleidingen aanbieden.

Meer: Hoe word je een AI-gedreven bedrijf?, Wat is fast learning? & ChatGPT en de arbeidsmarkt

4. Wat zijn de kosten van AI-scholing?

De kosten van AI-scholing variëren sterk, afhankelijk van waar je welke leerdoelen wilt leren, de manier waarop je het wilt volgen en met welk doel. Online cursussen kunnen gratis of betaald zijn, virtuele workshops and virtuele masterclasses kunnen gratis zijn of minder dan honderd Euro kosten, of honderden of duizenden euro’s kosten bij gorte traditionele opleidingsinstituten, virtuele bootcamps, ‘virtual bootcamps‘ in het Engels, online voor en door ondernemers, kunnen heel goed, goedkoop en kost zijn zijn en bootcamps bij traditionele opleidingsinstituten en startup accelerators kunnen lang duren en duur zijn.

Opleidingen aan universiteiten en hogescholen variëren in prijs, afhankelijk van de instelling, de duur van de opleiding en de naam van de universiteit, hogeschool of business school.

Bedenk je dat ‘kosten’ niet alleen geld betekenen maar ook kostbare en schaarse energie en je kostbare & schaarse tijd.

5. Wat zijn de toekomstvoorspellingen voor AI-scholing?

Aangezien er sinds de ‘democratisering van AI’ in 2022 al een groot aantal vaste banen in marketing, finance en zelfs in de ICT verloren zijn gegaan en tegelijkertijd de online kluseconomie heel snel groeit, zal de vraag naar verschillende soorten AI-scholing de komende jaren alleen maar toenemen.

De bestaande arbeidsmarkt, eigenlijk ‘werkmarkt’, verandert snel en steeds meer vormen van banen en flexibele vormen van werk vereisen verschillende combinaties van AI-vaardigheden. AI-scholing is een investering in je toekomst, kan je helpen om je carrièrekansen te vergroten en kan er vooral voor zrgen dat je de toekomst van je eigen werk en inkomen in de AI-gedreven economie veilig kunt stellen.

6. Hoe kies ik de beste AI-scholing voor mij persoonlijk?

Het belangrijkste criterium voor wat we AI-rights skilling noemen is welke volgende stap je wilt zetten om betekenis in je werk te vinden. Als je bv zelfstandig ondernemer wilt worden naast je vaste baan vanuit his of als digital nomad zoals ik in 2001 heb gedaan toen ik nog bij ABN Amro werkte en als ‘side-hustle’ geld verdiende met het delen van kennis en ervaring in korte eBooks over ‘Internet marketing’, ‘Working From Home’, Online Feelancing’ en ‘making Money Online’ (ja , toen al!).

Of als je de corporate rat race helemaal wilt verlaten inclusief de hele corporate wereld zoals ik in 2011 heb gedaan, dan heb je hele andere sooft- en hard skills nodig dan dat je bij de overheid blijft werken of in je bestaande vaste baan.

Gebruik dit nieuwe eBook om je te helpen bij het kiezen van je volgende loopbaanstap en de juiste opleidingen online en offline:

Right-skilling-for-the-AI-powered-economy-How-To-Survive-The-Great-AI-Layoff-In-The-Future-Of-work-Tony-de-Bree-kl2

Right-Skilling For The AI-Powered Economy

How To Survive The Great AI-Layoff In The New Age of Work

$8.99

Maak een afspraak.

Maak snel een belafspraak als je wilt leren hoe de juist Ai-schooling voor jou kunt kiezen om je bestaande baan te behouden of door bv in deeltijd of full-time een AI-gedreven bedrijf op te richten en/of hoe jij een giftige organisatie en/of de corporate rat race op tijd kunt verlaten. Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Je kunt me ook hier een email sturen of een pm via LinkedIn als je dat liever wilt natuurlijk.

Later.
Tony de Bree

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op X in het Nederlands soms op: @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!