Wat is upskilling?

Wat is omscholing door Tony de Bree

Wat is upskilling? 

Er wordt sinds het begin van de Corona-pandemie nog veel meer aandacht besteed aan het belang van upskilling dan voor die tijd. En terecht. Waarom? Omdat 1) veel mensen hun vaste baan verliezen en 2) de online gig economy heel snel aan het groeien is. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor zzp’ers of online starters, maar ook voor mensen die nu nog een vaste baan hebben.

Wat is upskilling?

Upskilling betekent dat je kennis en de vaardigheden aanleert die horen bij een ander beroep, een andere functie of of een andere rol dan waarin je nu werkzaam bent. Op die manier zorg je ervoor dat je relevante kennis en relevante vaardigheden aanleert. Zodat je een andere stap verder in je loopbaan kunt maken, een andere positie kunt gaan bekleden bij b.v. een reorganisatie, of een hele andere baan kunt gaan zoeken of een heel ander beroep kunt gaan uitoefenen.  

Video’s: What is the on-demand economy?, What are short videos? & What are on-demand ebooks?

Relevant leven lang leren in de online gig economy.

Veel blogs en opleidingen die gaan over upskilling, gaan in feite over upskilling van je corporate soft- en hard skills. en het toepassen van corporate tools & methoden. Alleen heb je daar als zelfstandig ondernemer in de on-demand economie en vooral in de online gig economy niets aan. Waarom? Omdat corporate skills irrelevant zijn als je ondernemer wilt worden. 

Die les heb ik zelf door schade en schande geleerd toen ik in 2011 mijn vaste baan bij ABN Amro verliet.

Neem nu contact op.

Wil je onafhankelijk werkadvies en/of onafhankelijk opleidingsadvies en een persoonlijk right-skillinglan? Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Succes en sterkte als je vaste baan op de tocht staat.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!