Bedrijfskunde in crisistijd vraagt om andere methoden & modellen

Wat is startup bedrijfskunde door Tony de Bree

Bedrijfskunde in crisistijd vraagt om andere methoden & modellen.

Bedrijfskunde inclusief bedrijfseconomie zijn nog steeds populaire studies. Ik heb er zelf ook een aantal mogen volgen waaronder Bedrijfskunde voor Automatiseerders en Internationale Bedrijfskunde en ben er ook in 2001 op gepromoveerd bij de bedrijfskunde-faculteit in Groningen op ‘Transformation of Financial Services companies. How to map and measure customer value creation with relationship capital’. 

Over o.a. de impact van ICT op grote, traditionele organisaties. 

Wat is bedrijfskunde in crisistijd?

Bedrijfskunde in crisistijd is een speciaal vakgebied dat zich bezig houdt met het just-in-time opzetten en/of integraal veranderen van een organisatie en hoe ondernemingsdoelstellingen zo snel mogelijk kunnen worden geformuleerd en worden bereikt.

Zoals b.v. als binnen een organisatie snel hybride werken, thuiswerken, remote working en remote managing integraal moeten worden ingevoerd:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Lees ook: Wat is de online shakeout?,  Wat is startup bedrijfskunde? & Wat is scale-up bedrijfskunde? 

In crisistijd zijn de uitdagingen en dus de mogelijke oplossingen van (te) grote organisaties zoals corporates anders dan die van startups, scale-ups of MKB-bedrijven. Het bepalen van dde beste overlevingsstrategie voor startups met het startup model canvas, kun je snel met dit doe-het-zelf e-book leren en doen:

Het belangrijkste verschil is dat het binnen grote organisaties heel moeilijk is om tot besluiten te komen met betrekking tot snelle organisatieverandering en die ook snel en op tijd uit te voeren. Veel startups, scale-ups en MKB-bedrijven waaronder familiebedrijven zijn vaak niet to groot en dus kun je vaak sneller actie ondernemen. 

Dat betekent dus ook dat je voor ondernemingen van verschillende omvang en problematiek andere skills en andere change management methoden en modellen nodig hebt als je de betrokken organisatie wilt laten overleven en de hele organisatie op tijd wilt veranderen. Er is dan vaak weinig tijd en het meot allemaal snel….als het al niet te laat is. 

Voor startups kun je dit doe-het-zelf boek of e-book gebruiken:

Meer blogs met tips & tricks en over virtuele opleidingen en digitale producten over Bedrijfskunde in crisistijd: Innovatie in de bedrijfskunde

Nieuwe korte online leertrajecten ‘bedrijfskunde in crisistijd’.  

Wil je meer weten over de nieuwe on-demand bedrijfskunde in crisistijd opleidingen op maat  voor corporates, voor startups, voor scale-ups en voor het MKB en hoe jij je daarmee kunt onderscheiden als Bedrijfskundige, management consultant of change manager, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!