De bank van Zalm. Hoe onderzoeksjournalisten het Bos in werden gestuurd

De bank van Zalm Hoe onderzoeksjournalisten het Bos in werden gestuurd door de auteur van Dagboek van een bankier Tony de Bree

Goedemorgen. Het mooie van de Corona-pandemie is dat je aan de ene kant gedwongen wordt om als zelfstandig ondernemer snel je onderneming aan te passen om te overleven en aan de andere kant tijd hebt om te reflecteren, weer even je ‘why’ scherp en schoon schip te maken.  

In mijn geval betekent dat een groot aantal oude en onbeveiligde WordPress-sites sites omgooien en integreren (zie hier) en oude blogs lezen van die sites om te bekijken of ik ze moet bewaren of niet. En daar horen ook alle originele blogs rond’ Dagboek van een bankier   (onbeveiligd) nog even bij.

Terwijl de 2e kamer en ‘de Haagse journalisten’ van Pieter Omzigt zich in onze Twittercratie bezighouden met notulen en het framen van Rutte, loopt er een onderzoek door het OM naar de bestuurders van de nieuw ABN Amro onder Zalm en Bos. In ‘Dagboek van een bankier’ noem ik die periode van 2008-2011 ‘De redding en de bank van Zalm’ (hoofdstuk 6). 

Lees ook: ‘Het OM en ABN Amro: het net rond Wouter Bos sluit zich’, ‘Wat lezers zeggen over ‘Dagboek van een bankier”, ‘Wat is ‘bokito-management?’  & ‘Uitzending gemist: Kruispunt ‘De crisis voorbij’ met Joris Luijendijk, Femke Halsema & Tony de Bree (ex-ABN Amro’.

‘De bank van Zalm. Hoe onderzoeksjournalisten het Bos in werden gestuurd’.

Daarom heb ik besloten om ‘ter leeringh en de vermaeck’ tussen mijn drukke advieswerk aan bedrijven in nood waardonder o.a. ondernemingsraden door, nieuwe e-books schrijven, video’s maken en lekker chillen een aantal nieuwe columns te schrijven en oude columns te hergebruiken onder de werktitel ‘De bank van Zalm. Hoe onderzoeksjournalisten het Bos in werden gestuurd’ vanuit het perspectief van bedrijfskunde en integraal verandermanagement. In combinatie met mijn eigen ervaringen als ooggetuige. 

Daarbij wordt dus ook het aspect van de ‘bestuurscultuur’ van de nieuwe bank van Zalm na 2008 meegenomen.  

Bookmark ze hier

Nog een prettige dag.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!