Wat is management?

Wat is management door Tony de Bree- mockup

Goedemorgen, er wordt veel gesproken over ‘management’ en ‘leiderschap’ en die twee termen worden vaak door elkaar gehaald. 

Wat is management?

Beheer (of managen) is het beheer van een organisatie, of het nu gaat om een ​​bedrijf, een non-profitorganisatie of een overheidsinstantie’. Management omvat de activiteiten van het bepalen van de strategie van een organisatie en het coördineren van de inspanningen van haar werknemers (of vrijwilligers) om haar doelstellingen te bereiken door de inzet van beschikbare middelen, zoals financiële, natuurlijke, technologische en menselijke hulpbronnen. De term “management” kan ook verwijzen naar die mensen die een organisatie leiden – managers.

Lees ook:  ‘Wat is de virtuele organisatie?’, ‘Wat is de virtuele eenmanszaak?’ & ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’  

Twee managementscholen. 

Er zijn zoals je in ‘Dinosaurier of krokodil. De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’ twee benaderingen van management: een traditionele en een moderne. Wil je daar meer over weten, lees dan dit blog

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan als hybride ondernemer online geld te verdienen vanuit huis als zijn online plan-b. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij executives, startups, scaleups en ondernemingsraden met digitale producten en online diensten om te overleven, studenten om succesvol online te starten en mensen die hun baan verliezen succesvol ondernemer te worden.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op