5 leiderschapsstijlen in crisistijd

5 leiderschapsstijlen in crisistijd door Tony de Bree

5 leiderschapsstijlen in crisistijd.

Hoewel ‘eeuwige economische groei’ niet bestaat, we midden in een klimaatcrisis zitten, Ukraine wordt aangevallen en van de kaart wordt geveelgd en andere landen die aan Rusland grenzen zich ernstig bedreigt voelen in hun bestaan, hebben veel van onze gekozen en niet gekozen leiders waaronder ministers, leden van de 2e kamer, professoren en leden van economie redacties in Nederland het nog steeds over ‘economische groei’ en dat ‘groeien moet’. 

Ze kiezen bewust of onbewust voor een (combinatie van) 5 leiderschapsstijlen in crisistijd.

Wat zijn 5 leiderschapsstijlen in crisistijd: 

Overlevingsstrategieen zijn manieren waarop een mens, een organisatie of een land overleeft (en hopelijk daarna weer gedijt) in de omgeving. Als er bijvoorbeeld een crisis is. Als mens, organisatie of land kun je kiezen voor vluchten, vechten, ontkennen, wegkijken en niets doen

Lees ook:  Wat is de online shakeout?, Wat is mismanagement? & Wat is Bokito-management?

Het belangrijkste verschil tussen echte leiders in crisistijd en de rest is dat ze het algemene belang boven het persoonlijk eigen belang stellen. Dus: hun eigen leven, hun eigen overleven in figuurlijke en/of in letterlijke zin zoals nu in Ukraine, is minder belangrijk het overleven van alle mensen in je eigen land of zoals in het geval van Ukraine, letterlijk het voortbestaan van je eigen land. 

De beste overlevingsstrategie kiezen en die op tijd invoeren, is een van de belangrijkste vaardigheden  als je deze crises als persoon wilt overleven. Geestelijk en materieel met betrekking tot je inkomen b.v.

Als je geen blogs, tips of ander nieuws over nieuwe digitale diensten en nieuwe digitale producten over leadership development (leiderschapsontwikkeling) in crisistijd zoals korte e-books, checklists en business templates wilt missen, bookmark dan de Leadership development X blogs

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!