Wat is een online overlevingsplan?

Wat is een online overlevingsplan door Tony de Bree

Wat is een online overlevingsplan?

Veel zzp’ers, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven zijn sinds het begin van de Corona-pandemie online gegaan om daar geld te verdienen. ze zijn online gaan ondernemen. Maar daar is al een hele tijd een online shakeout aan de gang. En daarnaast is er ook nog een nieuwe crisis ontstaan door de inval van Rusland in Ukraine.

Dan moet je als online ondernemer snel een online overlevingsplan maken en uitvoeren voordat het te laat is.

Wat is een online overlevingsplan?

“Een online overlevingsplan is een plan van aanpak dat erop gericht is om je in problemen verkerende online business (gedeeltelijk) te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Lees ook: Wat is is de online shakeout?, Wat is een levensvatbaar bedrijf?’, Hoe toets je de haalbaarheid van een idee?’ ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Uit je omgevingsanalyse en de probleemanalyse kan blijken dat je online onderneming, je online businesss model en je online verdienmodel niet meer levensvatbaar is of dat je online bedrijf een aantal verliesgevende online onderdelen moet afsplitsen of failliet moet laten gaan, afhankelijk van de omvang en de structuur van je online bedrijf en de oorzaak van je (financiele) problemen..

Stoppen is een laatste optie die je in je plan kunt uitwerken. Je overlevingsplan voorziet dan in een aanpak waarin je als dat nog mogelijk is een ‘zachte landing’ maakt en tot een gestructureerde exit kunt komen, liefst zonder faillissement.

Jouw online overlevingsplan kan dus gebaseerd zijn op verschillende opties, welke één gemeenschappelijke doelstelling dienen: het doen overleven van je onderneming of een deel daarvan. Het is verstandig om daarbij verschillende scenaro’s te hanteren, afhankelijk van een aantal duidelijke veronderstellingen. En vooral snel te handelen.

Maak nu een afspraak als jij snel een online overlevingsplan wilt maken en invoeren.

Meer weten over hoe wat jij snel als zelfstandig ondernemer een online overlevingsplan kunt maken en uitvoeren? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

8 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!