Wat is een levensvatbaar online bedrijf?

Wat is een levensvatbaar online bedrijf door Tony de Bree

Wat is een levensvatbaar online bedrijf?

Goedemorgen,

Veel corporates, startups, scale-ups, MKB-bedrijven en zzp’ers zijn sinds het begin van de Coronacrisis een online bedrijf begonnen. En nog steeds doen online starters dat dagelijks.  Waaronder veel mensen met een webshop, of als online consultant, trainer of coach. 

Alleen veel van die ondernemers redden het niet. Zeker nu niet na het begin van de invasie in Ukraine. Hun online bedrijf is niet (levensvatbaar).

Wat is een levensvatbaar online bedrijf?

Een levensvatbaar online bedrijf is een online bedrijf dat zelfstandig met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend (rendabel) is en aan zijn financiële en organisatorische verplichtingen kan voldoen en blijven voldoen.

Lees ook: Wat is de online shakeout?, Wat is de online kluseconomie? & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Als er dus in de omgeving dingen fundamenteel veranderen zoals 1 of meer lockdowns of de oorlog in Ukraine waardoor je met je bestaande organisatie, je bestaande businessmodel en je bestaande verdienmodel niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, dan moet als eerste stap snel een probleemanalyse maken waardoor die problemen waaronder je financiele problemen zijn ontstaan en of die problemen tijdelijk of structureel zijn.

Als de problemen structureel zijn, moet je snel ingrijpen en snel een online overlevingsplan maken of stoppen. Extra steun of extra leningen helpen dan niet en zorgen alleen nog maar voor extra problemen. Zeker als je zelf hoofdelijk aansprakelijk bent.

Hulp nodig om te levensvatbaarheid van je bedrijf te bepalen, met je online overlevingsplan en/of online ondernemingsplan?

Wil je meer weten over of en hoe jij  kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email me dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!