Wat is bijscholing?

Wat is bijscholing door Tony de Bree

Wat is bijscholing?

Er wordt sinds het begin van de Corona-pandemie nog veel meer aandacht besteed aan bijscholing. En dat is terecht. Waarom? Omdat je in deze onzekere tijd niet onnodig kostbare tijd, energie en geld moeten besteden aan de niet relevante opleidingen, niet relevante trainingen, niet relevante webinars of zelfs niet relevante management en/of marketing boeken of ebooks.

Wat is bijscholing?

Bijscholing betekent dat je je kennis verdiept en de vaardigheden aanleert die horen bij het beroep, de functie of de rol waarin je al werkzaam bent. Op die manier zorg je ervoor dat je kennis en je skillset actueel blijft en dat je nog een stap verder in je loopbaan kunt maken, je bestaande positie kunt behouden bij b.v. een reorganisatie of een vergelijkbare baan elders kunt vinden. 

Lees ook: Lees ook‘Wat is de ‘digitale economie?’‘Wat is relevant leven lang leren?’, ‘Wat is  omscholing?’, Wat is ‘persoonlijk right-skilling’?’‘Wat is digital right-skilling? ,Wat is A La Carte leren?’‘Wat is ‘on demand leren?’  en ‘Wat is outplacement 2.0? 

Bijscholen is dus zowel van belang als je tevreden bent met je huidige werk en baan en ook als je hetzelfde gewoon ergens anders wilt gaan doen.

Werken bij corporates, bij de Overheid of als zelfstandig ondernemer. 

Als je als zelfstandig ondernemer actief bent als zzp’er of bij een startup, scale-up of een ander MKB-bedrijf werkt,  of je wilt online gaan starten b.v., dan is mijn advies om goed te kijken wat relevante bijscholing voor jou persoonlijk kan en moet zijn. Zeker in deze tijd is dat echt maatwerk. Je verliest snel kostbare tijd, geld en energie als je de verkeerde keuzes maakt op basis van traditioneel opleidings- en werkadvies.

Neem nu contact op. 

Wil jij meer weten over jouw right-skilling plan en eerlijk werkadvies, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Succes en sterkte als je vaste baan op de tocht staat.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!