7 opties voor de toekomst van werk

7 opties voor de toekomst van werk door Tony de Bree

7 opties voor de toekomst van werk. 

Er wordt veel gesproken en veel gepubliceerd over ‘the future of work’ of te wel ‘de toekomst van werk’. Daarbij wordt er vanuit de traditionele HR-disciplines en corporate adviesclubs vooral aandacht besteedt aan traditioneel outplacement ‘van vaste baan naar vaste baan’. 

Op zich ook logisch want daar is het meeste geld te verdienen in de ‘oude-normaal’ economie met traditionele reintegratietrajecten, gesubsidieerd door de Overheid en grote corporates.

Hoe zit het met de toekomst van jouw werk?

Als je het goed bekijkt zijn er 7 opties in plaats van die ene: ‘van vaste baan naar vaste baan’. Hier zijn ze:

  • Je kunt (weer) voor een grote corporate of bij de Overheid gaan werken of blijven werken. 
  • Je kunt naast je vaste baan in deeltijd (online) gaan ondernemen als side-hustle of online side-hustle zoals ik als hybride ondernemer vanaf 2001 gedaan heb om alvast warm te draaien om je vaste baan achter je te laten. 
  • Je kunt zelfstandig ondernemer worden als adviseur, trainer of coach voor verschillende doelgroepen of online gaan starten met je eigen webshop b.v.
  • Je kunt een startup op gaan richten, alleen of met iemand anders. 
  • Je kunt voor een startup gaan werken in verschillend rollen of functies.
  • Je kunt voor een scale-up gaan werken in verschillende rollen of functies. 
  • Je kunt voor een mkb-bedrijf gaan werken in verschillende rollen of functies. 

Lees ook: Wat is de digitale economie?’Wat zijn future skills?’, ‘Wat is on-demand leren?’ & ‘Wat is on-demand outplacement 2.0?’ 

Andere skills nodig om succesvol te zijn. 

In ieder van die gevallen heb je andere hard- en soft skills nodig om succesvol te kunnen worden. Zo heb je b.v. vaak niets of heel weinig aan corporate vaardigheden als je bij een corporate werkt en zelfstandig ondernemer, zzp’er, wilt worden (lees hier). En dus heb je een ander persoonlijk right-skillingplan nodig.

En daar kunnen onze on-demand leertrajecten je bij helpen. 

Wil je eerlijk persoonlijk werkadvies en leeradvies? 

Heb je behoefte aan on-demand persoonlijk en eerlijk werkadvies en leeradvies, of heb je inhoudelijke vragen of praktische vragen over future skills je nodig hebt bij ieder van die verschillende opties voor je persoonlijk right-skillingplan? Maak dan nu een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek.  

Later

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!