The Great Resignation in Nederland

Wat is de grote ontslaggolf door Tony de Bree

The Great Resignation in Nederland.

Sinds het begin van de coronacrisis veranderen veel mensen al dan niet noodgedwongen massaal van vaste baan en van werk. In de Verenigde Staten wordt gesproken over The Great Resignation of te wel de grote ontslaggolf in het Nederlands. Mensen willen een andere levensstijl inclusief een andere nieuwe normaal work-life balance in een ander bedrijf of ze willen online voor zichzelf beginnen. 

Bij het voorkomen van een ongewenste great resignation in een organisatie van een hr-professional, speelt een aantal arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol vanuit belangrijke managers en medewerkers en vanuit jongeren die geworven moeten worden gezien.

Lees ook: Wat is de online shakeout?Wat is right skilling talent? en ‘Wat is outplacement 2.0? 

Het gaat hierbij om hoe de organisatie omgaat met hybride werken en vooral werken op afstand waaronder thuiswerken, met loopbaanontwikkeling, leren & ontwikkelen, met talentmanagement, leiderschap en of er al dan niet een positieve organisatiecultuur en innovatiecultuur in het bedrijf is.

Je kunt op drie manieren naar de grote ontslaggolf in Nederland kijken; 1) vanuit het perspectief van HR-professionalsdie talenten willen houden (retentie) en talenten willen aantrekken 2) managers en medewerkers die hun ontslag hebben genomen of gaan nemen omdat ze niet tot hun recht komen in de organisatie en voor zichzelf willen beginnen 3) jonge mensen die niet in een grote traditionele hierrachische organisatie willen werken.

Meer blogs over ‘De Grote Ontslaggolf in Nederland vind je hier.

Meer blogs, tips & tricks en nog veel meer over De grote ontslaggolf in Nederland voor HR-professionals lees je hier en als je als executive, manager of ander type medewerker zelf ontslag wilt nemen, bookmark dan Het grote ontslag, Zeg je baas gedag en Quit Your Job blogs.

De grote ontslaggolf in Nederland.

Wil je meer weten over The Great Resignation, de grote ontslaggolf voor jou persoonlijk als HR-professional, als leidinggevende, als manager, als werknemer of als (toekomstig) zelfstandig ondernemer, bel me dan nu op 003163487806 of nog beter, what’s app me first, oké? Dan ontmoeten we elkaar meteen.

Met vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!