Werkloosheid en faillissementen: topeconomen van ABN Amro, ING en Rabo Bank lopen 1 jaar achter

Werkloosheid en faillissementen topeconomen van ABN Amro ING en Rabo Bank lopen 1 jaar achter door Tony de Bree

Topeconomen van ABN Amro, ING en Rabo Bank lopen 1 jaar achter. 

Goedemorgen. Deze week bracht BNR het ‘nieuws’ van de economen van ABN Amro, Rabo en ING: ‘Er wacht Nederland een stijging in faillissementen en werkloosheid als de coronasteunpakketten voor bedrijven over vijf maanden worden stopgezet. Vooral de horeca en de cultuur zullen harde klappen krijgen’ (zie hier). 

Dit toont maar weer aan dat topeconomen waaronder die van de ABN Amro, ING en de Rabo Bank altijd te laat zijn. Waarom? nou dat zit zo. 

Mijn column op fm.nl in juli 2020. 

In juli 2020 schreef ik een column op fm.nl ‘Klaar voor de grote klap in oktober?’ over het feit dat veel ondernemers failliet zouden gaan na het aflopen van het 2e steunpakket. En dat bovendien veel mensen die toen nog een vaste baan hadden, die baan zouden gaan verliezen. Inclusief hoogopgeleiden. 

In een interview over ‘Overlevingsstrategie voor startups’ bij Alex Van Groningen rekenden we uit dat het aantal werkelozen (of eigenlijk ‘vaste baanlozen’) wel eens richting de 1 miljoen zou kunnen gaan, mede door het feit dat er massaontslagen zouden gaan vallen bij veel grote en mkb-bedrijven als de arbeidskostenvergoeding en de steunpakketten op zouden houden.

Lees ook: Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is de ‘gig-economy’?’, ‘Wat is  relevant  leven lang leren’?’, ‘Wat is een ‘substituut’?’, ‘Corporate skills zijn irrelevant als je ondernemer wilt worden’ & ‘Wat is ‘A la carte leren’? 

‘Aantal officiele werklozen tussen de 700.000 en 1 miljoen door corona volgens de DNB’ 

Veel mensen vielen toe over me heen, maar wat meldde de DNB in diezelfde maan? Dat het aantal werklozen afhankelijk van het scenario tussen de 700.000 en 1 miljoen zou kunnen uitkomen…..

En nu een jaar later doen de topeconomen van ABN Amro, ING en de Rabo Bank deze ‘voorspelling’. Tja. Een jaar later dus. Een verloren jaar als je je vaste baan gaat verliezen. 

Topeconomen, waaronder bij grootbanken, zijn altijd te laat. 

Als je slim bent, verspil je dus geen kostbare tijd, geld en energie meer aan het geloven en volgen van ‘oude-normaal’ ‘topeconomen’, maar volg je mijn columns op fm.nl hier en volg je me op LinkedIn.

Hulp nodig met jouw ‘plan-b’? 

Stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 voor een vrijblijvend gratis opleidingsadvies, maar vooral ‘werkadvies’. 

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message