Wat zijn zombie-banen?

Wat zijn zombie-banen door Tony de Bree

Goedemorgen. 

‘Oude normaal ‘ arbeidsmarktexperts blijven maar rapporten uitbrengen over zogenaamde ‘zombie-banen’ of ‘zombiebanen. Wat zijn dat?  

Zombiebanen zijn banen die verdwijnen door digitalisering en banen met een ongezonde basis, maar die door allerlei vormen van steun en subsidies van de Overheid in stand worden gehouden waaronder Corona-steun.

Meer: Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is de online gig-economie?’, ‘Wat zijn flexwerkers?, ‘Heb jij een van de 2,6 miljoen gesubsidieerde Corona-banen?’, ‘Wat is personal right-skilling?’, ‘Wat is digital right-skilling?’ & ‘Wat is A la carte leren?’

Volgens de ‘oude-normaal’ experts gaat het daarbij vooral om laaggeschoold werk. De realiteit is echter een hele andere. In de praktijk blijken er namelijk ook veel zombie-banen te zijn waar nu hoogopgeleide mensen werken. Welke banen dat zijn, zal ik in een volgende column bespreken.

Als je geen column of praktische tip wilt missen over ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt, bookmark dan deze berichten.  

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!