Wat is de nieuwe economie?

Wat is de nieuwe economie door Tony de Bree

Wat is de nieuwe economie?

Sinds het begin van de Corona-pandemie wordt er ook in Nederland steeds meer over ‘de nieuwe economie’ gesproken en gepost op sociale media waaronder op LinkedIn. Wat is ‘de nieuwe economie’ eigenlijk?

De nieuwe economie verwijst naar de voortdurende ontwikkeling die ‘evolueerde vanuit de noties van de klassieke economie, niet alleen als resultaat van de overgang van een op productie gebaseerde economie naar een op diensten gebaseerde economie, maar betekende ook dat de nieuwe horizonten het resultaat waren van de constante opkomst van van nieuwe parameters van nieuwe technologie en innovaties. Het populaire gebruik van de term begon met de dotcom-bubbel van de late jaren negentig. De nieuwe economie wordt ook wel de digitale economie, de interneteconomie of de webeconomie genoemd.

Lees ook: ‘Wat is de ‘gig-economy’?’, ‘Wat zijn digitale producten?, ‘Wat zijn digitale diensten?’, Wat is een virtuele organisatie?’, ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek?’ 

Sinds een aantal jaren wordt de term ‘de nieuwe economie’ ook veel door aanhangers van een duurzame economie, van duurzaam leven en duurzaam werken gebruikt. Van een ‘andere economie’ dus dan het traditionele kapitalistische model waarbij winstmaximalisatie en economische groei ten koste van de natuur en de mens centraal staat. Die economie wordt ook wel de betekeniseconomie genoemd. 

Maak vandaag een afspraak over succesvol en duurzaam kunt ondernemen in de nieuwe economie.

Wil je meer weten over hoe jij succesvol en duurzaam geld kunt verdienen en geld kunt besparen in de nieuwe economie? Stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

20 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message