Wat is de economie?

Wat is de economie door Tony de Bree

Hallo, hoest?

als je de topeconomen moet geloven en de de directeuren van de planbureaus, dan zou je bijna geloven dat ‘economie’ een exacte wetenschap zou zijn. Maar dat is niet zo. 

Hier is de definitie van Wikipedia:

Economie is de sociale wetenschap die bestudeert hoe mensen omgaan met waarde; in het bijzonder de productie, distributie en consumptie van goederen en diensten. Economie richt zich op het gedrag en de interacties van economische subjecten en hoe economieën werken.

Er is een groot aantal deelgebieden binnen de economie met ieder zijn eigen specialismen en modellen. En dat geldt zeker ook voor de digitale economie, een economie die gebaseerd is op het ontwerpen, produceren en consumeren van digitale producten en digitale diensten. 

Lees ook: ‘Wat is de nieuwe economie?’, ‘Wat is de digitale economie?’, & ‘Wat is de betekeniseconomie?’  & ‘Wanneer ben je eigenlijk een ‘topeconoom’?’ 

Organisatieadviseurs en de organisatieconomie. 

Wat veel organisatieadviseurs zich niet realiseren is dat financieel-economisch bij de keuze van de juiste aanpak voor het veranderen of digitaal transformeren van te dikke organisaties de discipline van ‘de organisatieeconomie’ een belangrijke rol speelt. Wat dat is kun je hier lezen. 

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan als hybride ondernemer online geld te verdienen vanuit huis als zijn online plan-b. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij executives, startups, scaleups en ondernemingsraden met digitale producten en online diensten om te overleven, studenten om succesvol online te starten en mensen die hun baan verliezen succesvol ondernemer te worden.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op