Wat is crisis management anno nu?

Wat is crisis management door Tony de Bree

Wat is crisis management anno nu?

Sinds het begin van de Coronacrisis wereldwijd en vooral sinds het begin van de inval in Ukraine is duidelijk geworden dat veel politici en senior managers in grote bedrijven, bij het MKB maar ook op alle niveaus bij de Overheid vanaf de premier en de ministers t/m topambtenaren en politici in de 2e kamer de juiste  crisis management vaardigheden missen

Wat is crisis management? 

Crisis management is het proces waarmee een land of een organisatie als geheel en politieke leiders en senior managemers in het bijzonder, omgaat met een of meer ontwrichtende en onverwachte gebeurtenissen die het land, de organisatie of haar stakeholders dreigt te schaden. 

Door verkeerde beslissingen te nemen om de Corona-crisis en op dit moment de Ukraine-crisis ‘te managen’ als minister en als 2e kamer, kun je het net als senior managers die het voortbestaan van een bedrijf op het spel zetten ook het voortbestaan van een land op het spel zetten zoals in dit geval Ukraine. 

Het begint vaak met van verkeerde veronderstellingen uit te gaan. Een van die veronderstellingen was:

‘Putin valt Ukraine ooit aan’. 

En daarvan weten we nu dat het niet klopte.

Daarom zijn crisis management skills voor politici net als voor senior managers bij bedrijven cruciaal. 

Als je meer wilt weten over crisis management, lees dan deze blogs.

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline  @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!