Wat is mismanagement?

Wat is mismanagement door Tony de Bree

Wat is mismanagement?

Goedemorgen, sinds het begin van de Coronacrisis is een van de grote problemen is een van de grote problemen waar Nederland bij de Overheid in Den Haag en bij grote en kleine ondernemingen ‘mismanagement’.  

Op basis van eigen ervaringen met klanten waaronder ondernemingsraden en die van anderen sinds het begin van de Corona-crisis bij corporates, startups, scale-ups en het MKB,  vandaag mijn eerste blog in de serie ‘Mismanagement voor beginners’

Vandaag het eerste blog: Wat is mismanagement? 

Wat is mismanagement? 

Mismanagement is de kunst om een bedrijf naar de bliksem te helpen en er zelf aan te verdienen. 

Deze definitie in het boek van Wim Koesen, ‘De kunst van het mismanagement’ dat ik in 1985 van mijn bazin kreeg toen ik bij de Amro Bank ging werken (zie hier), lijkt een beetje hard, maar geeft jammer genoeg wel het gedrag en de mindset van veel senior managers, ministers en politici in de 2e kamer sinds het begin van de Corona-crisis weer.

Door het verkeerde beslissingen nemen om de Coronacrisis ‘te managen’ als minister en als 2e kamer, kun je een land failliet laten gaan door de verkeerde modellen toe te passen en van verkeerde veronderstellingen uit te gaan. Een van die veronderstellingen is net als de kapitein van de Titanic: 

‘Het schip kan niet zinken’. 

En we weten allemaal hoe dat is afgelopen…..

Het volgende blog gaat over mismanagement en bokito-management bij grote corporates.

Meer weten over bokito-management?

Als je meer wilt weten over Bokto-management, lees dan ‘Groeien zonder te groeien’ inclusief de hilarische cartoons. 

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline  @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

error: Content is beveiligd !!