Wat is crisismanagement?

Wat is crisismanagement door Tony de Bree

Wat is crisismanagement?

Sinds het begin van de Coronacrisis wereldwijd is duidelijk geworden dat veel senior managers in grote bedrijven, bij het MKB maar ook op alle niveaus bij de Overheid vanaf de premier en de ministers t/m topambtenaren vaak de juiste  crisismanagement vaardigheden missen

Wat is crisismanagement? 

Crisismanagement is het proces waarbij een organisatie als geheel en het senior management in het bijzonder  omgaat met een ontwrichtende en onverwachte gebeurtenis die de organisatie of haar stakeholders dreigt te schaden. 

Door het verkeerde beslissingen nemen om de Coronacrisis ‘te managen’ als minister en als 2e kamer, kun je een bedrijf en ook een land failliet laten gaan. Door de verkeerde modellen toe te passen en van verkeerde veronderstellingen uit te gaan. Een van die veronderstellingen is net als de kapitein van de Titanic: 

‘Het schip kan niet zinken’. 

En we weten allemaal hoe dat is afgelopen…..

Als je meer wilt weten over crisismanagement, lees dan deze blogs.

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline  @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Advies