Hoe kies je de beste corporate change managementaanpak in crisistijd?

Hoe kies je de beste corporate change managementaanpak in crisistijd door Tony de Bree

Hoe kies je de beste corporate change managementaanpak in crisistijd?

Sinds het begin van de Corona en helemaal sinds de inval van Rusland in Ukraine, is corporate change management’ of te wel in het Nederlands ‘corporate verandermanagement’ weer hot. Grote bedrijven, corporates, moeten hun hele organisatie en hun hele business model snel aanpassen in deze crises om te overleven. 

Om dat op tijd voor elkaar te krijgen, moeten senior managers en management consultants de beste corporate overlevingsstrategie en de beste corporate veranderaanpak kiezen om de bestaande corporate organisatie snel integraal & op tijd aan te passen. 

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen zijn, heb je andere corporate modellen, methoden en aanpakken nodig. Dat betekent dus dat je andere hard- en soft corporate change management skills moet leren en andere corporate change methoden en technieken als je grote organisaties op tijd integraal wilt veranderen.

Meer: Wat zijn overlevingsstrategieen?, Wat is situationeel change management? & Wat is crisismanagement? 

Veel grote organisaties, waaronder veel bestaande corporates, zijn te groot, te traag en te log. Ze zijn echte bureaucratien. Ze moeten snel ‘Agile’ en ‘Lean’ worden om de online shakeout te overleven.  Afhankelijk van hoe groot de problemen zijn moeten er andere interventies plaatsvinden en een andere veranderaanpak worden gekozen en toegepast. 

Gebruik dan snel deze aanpak om de beste survivalstrategy te bepalen en je te grote organisatie integraal op tijd aan te passen. 

Dat biedt ook weer nieuwe kansen om jezelf te onderscheiden als crisismanager en als echte nieuwe leider. Bekijk dus ook deze blogs over Leadership development (leiderschapsontwikkeling) in crisistijd. 

Meer weten over de nieuwe on-demand corporate change management trajecten?

Wil je meer weten over de nieuwe on-demand en a la carte corporate change management leertrajecten voor senior managers, corporate change managers en management consultants, stuur me dan even een email of bel me even. Dan maken we een korte kennismakingsafspraak. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!