Bokito’s en de nieuwe digitale apenrots

Het wereldbeeld van de bokito-manager uit groeien zonder te groeien door Tony de Bree - mockup

Goedemorgen,

zoals je in ‘Groeien zonder te groeien’ kunt lezen en je dagelijks op de t.v. en op de radio kunt zien, ziet het wereldbeeld van mensen met een zuiver ‘Bokito-profiel’ waaronder mannelijke senior managers in het traditionele bedrijfsleven, bij grote organisaties bij de centrale Overheid en sommige ex-politici, ziet er eenvoudig getekend uit zoals je boven dit bericht ziet in de mockup. 

Bokito’s en de nieuwe digitale apenrots

Sinds de snelle opkomst van ICT, hebben echte Bokito’s een tweede ‘apenrots’ ontdekt: een ‘Digitale apenrots’. Bokito’s willen, zoals je in de tekening hierboven kunt zien, tegenwoordig niet alleen meer offline een ‘Bokito-leader’ zijn in de offline wereld, de grootste, worden, maar ze willen ook een ‘Digital Bokito-leader’ worden en als zodanig worden erkenden herkend. 

Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is ‘de nieuwe economie’?’ & ‘Wat is ‘de organisatieeconomie?” 

Ze kijken met jaloerse blikken in de online platform economie waarin we leven, naar de grote en steeds groter wordende ‘digitale Bokito-bedrijven’ zoals Amazon.com, Alibaba, Microsoft, Google, Facebook, LinkedIn, Uber en Airbnb.  

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan als hybride ondernemer online geld te verdienen vanuit huis als zijn online plan-b. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij executives, startups, scaleups en ondernemingsraden met digitale producten en online diensten om te overleven, studenten om succesvol online te starten en mensen die hun baan verliezen succesvol ondernemer te worden.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op