Wat is de ‘Law of Diminishing Firms’?

Wat is the law of diminishing firms door Tony de Bree

Wat is de ‘Law Of Diminishing Firms?’

Volgens de zogenaamde ‘Law of Diminishing Firms’, geintroduceerd door Downes en Mui hierhebben de bekende ICT-gerelateerde wetten van Moore en Metcalfe (zie ‘Dinosaurier of krokodil’) elkaar versterkt. 

The Law Of Diminishing Firms stelt: 

grote bedrijven kunnen door het gebruik van ICT steeds kleiner worden en zichzelf transformeren van een traditionele hierarchische bedrijfsorganisatie naar een virtuele organisatie. Ze worden ‘kleiner’. 

Traditionele hierachische organisaties zijn ineffectief en inefficient en moeten kleiner worden. 

Grote traditionele bedrijven, ‘dinosauriers’, hebben vaak een verouderde en dure technologie-infrastructuur die hen ervan weerhoudt nieuwe hardware, nieuwe software en standaarden te adopteren met de vereiste snelheid van de ontwikkelingen in de online platformeconomie om hen heen en grote groepen klanten die ze zelf bedienen.

Lees ook: Wat is de digitale economie?’, Wat is een virtuele organisatie?’, Wat zijn digitale diensten?’, Wat zijn digitale producten?’ Wat zijn organisatiekosten?’ 

Naarmate de online platform economie zich ontwikkelt en online en offline markten efficiënter worden, wordt de organisatievorm (met zijn complexiteit) van het traditionele grote bedrijf oneconomisch, aangezien bedrijven alleen kunnen bestaan ​​en overleven in die mate dat ze meer klantwaarde kunnen creëren voor hun klanten en onnodige kosten effectiever verminderen dan concurrenten en nieuwskomers.

Starters, startups & scale-up kunnen groeien, schalen EN blijven klein met ICT. 

Slimme ondernemers met hun nieuwe bedrijven gebruiken vanaf het begin hun virtuele organisatie en ICT om online te starten, te groeien en te schalen zonder te groot en te traag te worden en hebben zo lagere organisatiekosten dan bestaande grote, logge en langzame bedrijven. Ze starten, groeien en schalen zonder te groeien. Ze worden dus niet log en traag. 

Neem nu contact op.

Als je een vraag of verzoek hebt over hoe je ICT kunt gebruiken om je organisatiekosten te verlagen, hoe je de beste overlevingsstrategie voor je corporate kunt bepalen en hoe je je bedrijf snel kunt herontwerpen en right-sizen met behulp van ICT, aarzel dan niet om mij te bellen op 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!