Wat is ‘woeker bedrijfsfinanciering’?

Wat is woeker bedrijfsfinanciering door Tony de Bree

Wat is woeker bedrijfsfinanciering?

Veel ondernemers van groot tot klein in Nederland zijn in grote financiele problemen gekomen door de Corona-crisis. Waaronder veel startups en scale-ups en veel andere MKB-bedrijven. Een van de belangrijkste oorzaken daarvan is woeker bedrijfsfinanciering.

Wat is woeker bedrijfsfinanciering?

Woeker bedrijfsfinanciering bestaat uit het financieren van bedrijven door financiele instellingen en andere financierders met verschillende bedrijfsfinancieringsproducten waaronder leningen en kredieten, die niet in het belang van de betrokken ondernemers zijn. Vaak verkeren die ondernemers in financiële nood en hebben ze snel bedrijfsfinanciering nodig.

Lees ook:  ‘Wat is de  gig-economy’?’‘Wat is de ‘social distancing economie’?’,  ‘Wat zijn digitale producten?‘Wat zijn digitale diensten?’Wat is een virtuele organisatie?’, ‘Wat is ‘relevant leven lang leren?’ & ‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek?’ 

Een van de grootste problemen daarbij is een verkeerde financieringsstrategie bij het starten en bij het groeien en schalen en onbetrouwbaar financieel advies door grote spelers in de oude-normaal economie. Daarbij speelt de oude-normaal groeien-moet industrie en spelen verschillende harknekkige oude-normaal economie mythes nog steeds een belangrijke rol waarbij de mythe van ‘extern financieren moet’ wel de meest desastreuze is.

Maak nu een afspraak als je wilt weten hoe jij je onderneming kunt financieren of herfinancieren.

Meer weten over hoe wat jij jouw onderneming het beste kunt financieren of herfinancieren, maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s. Als je een overzicht van een aantal financieringsvormen wilt zien voor starters en startups, lees dan hoofdstuk 7 van ‘Kan het vliegen?’.

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!