Wat is scenarioplanning?

Wat is scenarioplanning door Tony de Bree

Wat is scenarioplanning?

In de turbulente omgeving sinds het begin van de Corona-pandemie is scenarioplanning steeds belangrijker geworden, zowel in je persoonlijke leven als in je zakelijke leven

Wat is scenarioplanning?

Scenarioplanning is een instrument waarbij je scenario’s ontwikkelt om de toekomst te verkennen. Dit met als doel in voor jezelf en/of voor je bedrijf strategische beslissingen op tijd te kunnen nemen. Door te werken met scenario’s kun je inzichten verwerven die je helpen om robuuste keuzes te maken in het licht van de toekomst. 

Lees ook:  ‘Wat is de digitale economie?’, Wat is de social distancing-economie?, Wat is de  ‘gig-economy’? Wat is een ‘online plan-b?’, ‘Wat is digital right-skilling?’‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Scenarioplanning oude stijl en nieuwe stijl. 

Oorspronkelijk richttte scenarioplanning richt zich vooral op de langetermijnontwikkelingen, maar sinds de opkomst van het Internet, de financiele crisis en het begin van de Corona-pandemie, moet je het steeds meer inzetten om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen. 

Maar in de huidige dynamische omgeving in onze persoonlijke en zakelijke omgeving, is het gebruik van scenario’s en scenarioplanning steeds belangrijker geworden. Zoals b.v. ontslag, een scheiding, een overlijden. En zakelijk verschillende scenario’s rond b.v. de ontwikkeling van de Corona-pandemie, het al dan niet aflopen van de Coronasteun als het overleven van je bedrijf daar nu van af hangt etc etc.

Maak nu een afspraak.

Ik heb waarschijnlijk vanwege het faillissement van mijn vader toen ik 18 was altijd aan scenarioplanning gedaan. Zowel persoonlijk als zakelijk. 

Meer weten over hoe wat jij als persoon of als ondernemer scenario’s kunt gebruiken? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Advies