Je eigen online bedrijf beginnen naast je vaste baan

Je eigen online bedrijf beginnen naast je vaste baan door ervaringsdeskundige Tony de Bree

Je eigen online bedrijf beginnen naast je vaste baan.

Een van de beste manieren om de slaagkans van je online bedrijf te vergroten als je ontslag wilt nemen als manager of als gewone werknemer, is om eerst ‘proef te draaien’ naast je vaste baan zoals ikzelf heb gedaan vanaf 2001 tot het moment dat ik ontslag heb genomen in september 2011 (zie de foto boben dit blog) toen ik de envelop bij ABN Amro Oegstgeest in de interne postbak deed en de laatste keer dat de slagboom bij ABN Amro voor mij open ging op op 1 oktober 2011…. (zie de cartoon uit ‘Dagboek van een bankier’ boven dit blog).

Laat je niet tegenhouden door deze crisis als je online voor jezelf wilt beginnen. Doe wel goed je huiswerk en maak wel een kort en goed online business plan. Leer hoe je een online bedrijf start als zzp’er met meer inkomen, minder kosten en minder risico.

Je eigen bedrijf online starten vanauit huis naast je vaste baan zoals ik dus vanaf 2001 heb gedaan, betekent vooral dat je goed je huiswerk moet doen voordat je online begint. Waarom? Omdat er al heel veel zzp’ers, startups, scale-ups en MKB-bedrijven proberen online geld te verdienen en er een online shakeout aan de gang is. Zeker als je wilt beginnen als zzp’er als online adviseur, online trainer of online coach met de zoveelste webshop.

Meer: Wat is de online gig economy?, Wat is het starter modelcanvas? & Wat is outplacement 2.0?

Je eigen online bedrijf starten tijdens een crisis en die crisis zoals nu als zzp’er kunnen overleven, betekent dat je goed je huiswerk online moet doen en blijven doen en het juiste idee moet kiezen om oplossingen te maken waarmee je zo snel mogelijk het verschil kunt maken in het leven van een bepaalde groep online klanten, een online niche.

En vooral voortdurend moet kijken waar je geld mee verdient en waar je geld aan uitgeeft. En vervolgens op tijd moet stoppen.

Bereid je voor op je ontslag door een online bedrijf te beginnen naast je vaste baan.

Wil je snel leren hoe je als online ondernemer naast je vaste baan vanuit huis als digital nomad en/of succesvol je succesvol een online bedrijf kunt beginnen als onderdeel van je virtuele outplacement 2.0 leerprogramma? Stuur mij dan hier een e-mail of bel mij op 06-34387806 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!