Traditioneel outplacement is verspilling van je kostbare tijd, energie en geld in deze crisis

Traditioneel outplacement is verspilling van jouw kostbare tijd, energie en geld in deze crisis door Tony de Bree

Traditioneel outplacement is verspilling van jouw kostbare tijd, energie en geld in deze crisis.

Hoe gaat het? Lekker aan het werk of zit je nu minder rustig op je plek vanwege de mogelijke gevolgen van de Coronacrisis en van de grote ontslaggolf in Nederland voor je huidige vaste baan in 2022? Dat laatste kan ik me goed voorstellen trouwens.

Wat me blijft opvallen is dat er door arbeidsmarktdeskundigen en corporate recruiters net wordt gedaan alsof er nog steeds genoeg vaste banen voor hoger opgeleid personeel zijn en dat je dus als je al dan niet vrijwillig ontslag neemt je nog steeds ook op Linkedin vol moet inzetten op je kans vergroten voor een vaste baan bij grote bedrijven en bij de Overheid. Waarom? Omdat die vaste banen waar je bepaalde corporate skills en corporate opleidingen en diploma’s voor nodig hebt, er steeds minder zijn en er al te veel mensen in die vijver vissen. Is dat een recente trend? Nee.

Traditioneel outplacement was een verspilling van mijn kostbare tijd, energie en geld.

Net als veel andere hoogopgeleide mensen in traditionele grote organisaties, moest ik bij ABN Amro een traditioneel corporate outplacementprogramma doorlopen ter voorbereiding op mijn ontslag in de tweede helft van 2011.

Ik wist al omdat ik vanaf 2001 was begonnen als online endernemer als mijn plan-b, dat dat een verspilling van kostbare tijd, geld en energie van ABN Amro, maar ook van mijzelf was. Waarom? Omdat toen al de kans voor iemand zoals ik, hoogopgeleid en boven de 40, om een ​​nieuwe soortgelijke baan te vinden met een vergelijkbaar salaris praktisch nul was. Maar wat nog veel belangrijker was: ik wilde niet meer net als veel mensen in de grote ontslaggolf in Nederland in een grote, logge en bureucratische organisatie werken onder bokito managers zoals in de bank van Zalm na 2008. Ik wilde een ander leven, een ander balans tussen werk en leven. En er was nog een andere reden.

Lees ook:  ‘De 7 opties voor de toekomst van werk’, ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’  & ‘Wat is ‘A la carte leren’?’

Omdat ik sinds 2001 aan mijn ‘online plan-b’ had gewerkt en online geld verdienen vanuit huis met mijn ‘virtuele eenmanszaak’ en mijn eigen e-books super had gevonden. Een verademing.

Die praktische ervaringen met online geld verdienen naast mijn vaste baan in de online gig economy (ja toen al) vanuit huis op basis van mijn eigen persoonlijke right-skillingplan en mijn eigen ervaringen en die van veel leeftijdsgenoten ‘van bankier tot zzp’er’ hebben me enorm geholpen. Zeker sinds het uitbreken van de Covid-19-crisis. Ik noem die aanpak sindsdien Outplacement 2.0

De nieuwe A la carte virtuele leertrajecten rond outplacement 2.0, zijn bedoeld om je te helpen om de online shakeout te overleven door in je eigen tempo en met je eigen persoonlijk right-skilling plan op maat de overgang te maken van manager en werknemer naar succesvolle zzp’er als adviseur, trainer of coach bv, je te helpen een succesvolle FinTech, RegTech, Impact of eHealth startup op te richten of bij een FinTech, RegTech, Impact of eHealth startup of scale-up te gaan werken.

Start je eigen virtuele outplacement 2.0 leertraject. 

Wil je meer weten over hoe jij snel je eigen virtuele outplacement 2.0 leertraject kunt samenstellen en kunt starten waar en wanneer je maar wilt, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806. Dat kan dus naast je vaste baan of als je al een vaststellingovereenkomst hebt getekend, maar het liefst daar nog voor. Dan verlies je geen kostbare tijd, geld en energie aan corporate zombie-opleidingen zoals veel managers en medewerkers in de grote ontslaggolf in Nederland nog steeds doen.  

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!