Wat is een gig in de online gig economy?

Wat is een gig in de online gig economy door Tony de Bree

Wat is een gig in de online gig economy?

Sinds het begin van de Covid-19 pandemie wereldwijd in 2020 is de online gig economy snel gegroeid omdat ondernemers online geld moesten gaan verdienen en online kosten moesten gaan besparen om de crisis te overleven en omdat veel mensen hun baan verloren en inkomen nodig hadden.

Maar wat is een gig in de online gig economy?

De term gig komt uit de wereld van artiesten en dan vooral van muzikanten en betekent ‘optreden’. Het is een verbastering van het Engelse woord ‘engegament”.

Meer: Wat is de online shakeout?, Right-skilling Talent & Zeg je baas gedag tips & tricks

De bekende gorte online platforms zoals Uber en Airbnb spelen een belangrijke rol in de online platformeconomie in de online gig economie, maar voor veel zelfstandige ondernemers, waaronder online freelancers en online thuiswerkers die online geld willen verdienen en besparen, zijn online platforms zoals Fiverr en Upwork nog veel belangrijker in de online arbeidsmarkt anno 2022. Maar nog beter is om je eigen online gigs ook zelf direct aan te bieden aan bestaande klanten en contacten.

Meer tips & tricks en nog veel meer over ‘De online gig economy’ en hoe jij daarin succesvol kunt zijn in deze crisis, zie je hier.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wil je meer weten over hoe jij kunt leren om naast je vaste baan en/of als full-time zelfstandig ondernemer met online gigs geld kunt verdienen en besparen in de online gig economy vanuit huis of waar dan ook online? Email me dan hier of WhatsApp mij op 06-34387806 voor een gratis en vrijblijvend virtueel adviesgesprek.

Met vriendelijke groet, Tony de Bree

ps Volg me op LinkedIn en op Instagram.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!