Wat is een digitale overlevingsstrategie?

Wat is een overlevingsplan door Tony de Bree

Wat is een digitale overlevingsstrategie?

veel grote traditionele organisaties en inclusief hun senior managers en werknemers zitten in grote problemen sinds Corona en vaak helemaal sinds het begin van de inval van Rusland in Ukraine. Ze moeten snel de hele organisatie ‘pivoten’ van een groeistrategie naar een haalbare overlevingsstrategie met de beste digitale overlevingsstrategie.

Wat is een digitale overlevingsstrategie?

“Een digitale overlevingsstrategie is een digitale businessstrategie die erop gericht is om een in acute nood verkerende onderneming te laten overleven’. 

Lees ook: Wat is de online shakeout?, Wat is de online kluseconomie? & Survival Strategies For Corporates

Uit een snelle omgevingsanalyse en interne probleemanalyse kan blijken dat je onderneming als geheel niet meer levensvatbaar is of dat je onderneming een aantal verliesgevende onderdelen moet afsplitsen of failliet moet laten gaan, afhankelijk van de omvang en de structuur van je bedrijf en de oorzaak van je (financiele) problemen..

Stoppen is een laatste optie die je in je plan kunt uitwerken. Je overlevingsstrategie inclusief je digitale overlevingsstrategie als onderdeel van je change management programma is de basis voor je overlevingsplan.  Waardoor  je als dat (nog) mogelijk is een ‘zachte landing’ maakt en tot een gestructureerde exit kunt komen, liefst zonder faillissement.

Jouw digitale overlevingssgtrategie kan dus gebaseerd zijn op verschillende opties, welke één gemeenschappelijke doelstelling dienen: het doen overleven van je onderneming of een deel daarvan door het kiezen en invoeren van de beste digitale strategie. Het is verstandig om daarbij verschillende scenaro’s te hanteren, afhankelijk van een aantal duidelijke veronderstellingen.

Maak nu een afspraak. 

Als je wilt leren hoe je snel een digitale overlevingsstrategie kunt opstelllen en uitvoeren, maak dan nu een afspraak voor een just-in-time leerplan met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 'ChatGPT voor ondernemers' tips Klik hierClose
error: Content is beveiligd !!