Bedrijfsfinanciering voor startups

Bedrijfsfinanciering voor startups door Tony de Bree

Bedrijfsfinanciering voor startups.

De belangrijkste grote spelers uit de ‘Groeien moet industrie’ in Nederland en dan vooral de bedrijven in de Nederlandse ‘startup industrie’, draaien weer op volle toeren. Ondanks de crisis gaat de Overheid maar door met het in stand houden van 7 mythes rond de oude-normaal economie inclusief het financieel steunen met miljarden Euro’s van zogenaamde ‘innovatieve startups, maar in feite gewoon kansloze ‘zombie-startups’.

Daarom vandaag het eerste blog met tips & tricks in de serie Bedrijfsfinanciering voor startups’.

Dit zijn de drie belangrijkste vragen die je op het gebied van ‘bedrijfsfinanciering voor startups moet beantwoorden als je als oprichter van een startup je startup succesvol wilt starten, slim wilt laten groeien en schalen en/of wilt laten overleven met de juiste overlevingsstrategie:

1. Waarmee ga ik geld verdienen (Verdienmodel)?
Succesvolle online ondernemers zorgen ervoor dat ze meerdere online & offlline inkomstenstromen, ‘cash-flow’s,  genereren door met relevante oplossingen te komen waar een bepaalde groep klanten voor wil betalen.

Lees ook: ‘Wat is de ‘digitale economie?, ‘Wat is de social distancing economie’?’, ‘Wat is de  ‘gig-economy’?, ‘Wat is het Startup Model Canvas©?’, ‘Wat is ‘startup change management?’, ‘Wat is een ‘pitch video’?’ en ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

2. Hoe houd ik mijn noodzakeljke kosten zo laag mogelijk (Kostenstructuur)?
Als ondernemer is het heel belangrijk om je opstartkosten en je operationele kosten zo laag mogelijk te houden. En onderscheidt te maken tussen noodzakelijke en niet-noodzakelijke kosten.

3. Hoe ga ik mijn startup financieren (Financieringstrategie)?
Veel startups raken in grote financiele problemen omdat ze de verkeerde financieringsstrategie kiezen, waaronder  onnodige externe financiering via banken, kredietverleners en corporate of private investeerders.

Maak nu een afspraak als je wilt weten hoe jij een startup kunt financieren of herfinancieren.

Meer weten over hoe wat jij slim een startup kunt financieren of herfinancieren? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!