Wat is social storytelling?

Wat is social storytelling door Tony de Bree

Wat is social storytelling?

Stories in allerlei vormen worden steeds populairder, maar vooral in de vorm van korte video’s. Die ‘short videos’, zijn heel populair op TikTok, Instagram en Facebook als onderdeel van social storytelling. En YouTube heeft inmiddels ook ‘shorts’ geintroduceerd. 

Wat us social storytelling eigenlijk?

Social storytelling is:

Social storytelling is het proces waarbij sociale-mediaplatforms worden gebruikt om met authentieke verhalen over je merk, je oplossingen en wat je drijft en beweegt met mensen in contact te komen. 

Je moet echte social storytelling dus niet verwarren met storytelling op sociale media als digitale sales & marketing strategie om producten of diensten aan te bieden en te verkopen.

Lees ook: 7 relevante digitale trends voor zelfstandige ondernemers in 2021, ‘Wat is het Startup Model Canvas®’?’, Bedrijfsfinanciering voor startups, ‘Wat is ‘startup change management?’, Wat is video marketing?,  Wat zijn text-stories?  & Wat is on-demand leren?’ 

Op www.tonydebree.online, de nieuwe video-site waar we druk mee bezig zijn, staat al een aantal voorbeelden van social storytelling. O.a. in de vorm van zogenaamde ‘text-stories’ in het Engels waaronder deze voor FinTech-bedrijven, FinTech consultants en business coaches en deze voor RegTech-startups en scale-ups. 

Social stories in de vorm van kort video’s zijn belangrijk bij jouw social storytelling. 

Tijdens Corona heb ik geleerd wat ‘short video’s’ waaronder zogenaamde ‘pitch video’s’ zijn, wat verschillende soorten short video’s er zijn en hoe je ze kunt toepassen in online business development, in je online sales en online marketing activiteiten bij b.v. invullen en in de praktijk brengen van je Startup Model Canvas© uit ‘Overlevingsstrategie voor startups’, als je online gaat starten. of als je je boeken en/of e-books op sociale media op een eerlijke manier onder de aandacht van jouw digitale niche, van jouw ‘digital blue ocean’ wilt brengen. 

Onder mijn  LinkedIn-profiel. kun je er aantal voorbeelden zien staat waaronder een ‘text-story’ en een ‘insta-story’.  Op www.tonydebree.online kun je er nog veel meer zien en eventueel bestellen (klik op ‘Video Deals’).   

Meer weten over hoe jij snel en goedkoop social storytelling kunt toepassen inclusief in social video marketing op LinkedIn? Stuur me dan nu een e-mail via dit formulier.

Later.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @ikstartonline, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message