Wat is een impact startup?

Wat is een virtuele startup door Tony de Bree

Wat is een impact startup?

Impact startups oprichten is hot. De vraag is wat een impact startup nu eigenlijk is in termen van duurzaamheid, sustainability en SDG’s bv. 

Een impact startup is: 

“Een startup die wordt opgericht met als doel om bij te dragen aan oplossingen die positieve verandering teweegbrengen in het realiseren van klimaatdoelen zonder winst-maximalisatie als einddoel”. 

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is het Impact Startup Canvas©?

Dat laatste is relevant omdat veel zogenaamde ‘impact startups’ of sociale ondernemers nog steeds worden opgericht en gefinancierd door zelfs de Nederlandse overheid via Invest-NL bv om eindeloos te groeien en te schalen volgens de principes van de ‘oude-normaal’, niet duurzame economie. Om uiteindelijk een unicorn te worden en voor veel geld verkocht te worden.  

Een aantal succesvolle ondernemers in de betekeniseconomie uit Groeien zonder te groeien hebben hun eigen versie van de virtuele organisatie ingericht. Soms met hun eigen versie van ‘de virtuele eenmanszaak’ of als virtuele startup met een klein (virtueel) kernteam met een of meer flexibele schillen daar om heen. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!