Vergeet het 5 krachtenmodel van Michael Porter

Vergeet het 5 krachtenmodel van Michael Porter door Tony de Bree

Vergeet het 5 krachtenmodel van Michael Porter (1980).

Sinds de opkomst van het Internet en het wijd verspreide gebruik van b.v. smartphones, zijn oude modellen en methoden compleet achterhaald. Dat geldt o.a. voor het 5 krachtenmodel van Michael Porter uit 1980(!), een nog steeds veel geleerd ouderwets strategie-model waar je niets aan hebt in de huidige tijd. 

Wat was het 5 krachtenmodel van Michael Porter? 

Het vijfkrachtenmodel van Porter is een hulpmiddel om de kans op succes in jouw bedrijfstak en branche in te schatten. Verder draagt dit strategiemodel bij aan het maken van een traditionele concurrentieanalyse en maakt het inzichtelijk of een markt aantrekkelijk is om te betreden of niet. 

Lees ook: ‘Wat is de ‘on-demand economie’?’, ‘Wat is de online kluseconomie?’, ‘Wat zijn ‘future skills’?’, ‘Wat zijn ‘substituten’?’, ‘Wat zijn digitale producten?, ‘Wat zijn digitale diensten?’, Wat is een virtuele organisatie?’ & ‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek?’ 

Als je wilt weten waarom het 5 krachtenmodel van Porter compleet achterhaald is en welke modellen je beter kunt gebruiken, lees & gebruik dan dit e-book in het Engels inclusief een test. 

Maak vandaag een afspraak als je wilt leren hoe je snel de beste digitale business strategie kunt bepalen.

Wil je meer weten over hoe jij succesvol geld kunt verdienen en geld kunt besparen met de beste digitale business strategie voor jouw bedrijf? Stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

[NIEUW]: how-to eBook: ‘Digital Leadership In The Online Platform Economy’

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!