Het is niet ‘nieuw’, het is nieuw voor jou.
Een van de grote voordelen van ouder worden en hebben mogen leren van echte top-ondernemers, top-professoren, top-docenten en top-coaches is dat je goed onderscheid kunt maken tussen wat echt ‘nieuw’ is en wat niet. Is dat belangrijk? Ja zeker. Waarom?
Omdat dat in het kader van het bestrijden van een persoonlijke of zakelijke crisis nogal wat kostbare tijd, energie en geld scheelt als je in de juiste dingen en mensen ‘investeert’.
En hetzelfde geldt voor welke opleidingen je zou moeten kiezen en welke stappen je zou kunnen zetten om aan het werk te kunnen blijven om b.v. in je eerste levensbehoeften en dat van je partner en je gezin te kunnen voorzien. En welke boeken je al dan niet koopt en leest. Inclusief managementboeken.
Actuele voorbeelden zijn:
- De nieuwe economie.
- Management.
- Change management.
- Thuiswerken.
- Afstandsleren.
- Blended learning.
- E-learning in het onderwijs.
- Minimalisme.
- De virtuele organisatie.
- Bedrijfsfinanciering voor ondernemers.
Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is de ‘gig-economy’?‘, ‘Wat zijn digitale producten?, ‘Wat zijn digitale diensten?’, ‘Wat is ‘de virtuele eenmanszaak’?’ & ‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek’
En zo kun je nog wel even doorgaan. Zonde van de tijd, van het geld en van je energie dus. Zeker in een crisistijd zoals op dit moment.
Ik zie het resultaat dagelijks als ik businessplannen moet beoordelen van online starters, van studenten en van ondernemers in het MKB inclusief oprichters van startups en directeuren van scale-ups. En hetzelfde geldt voor plannen van grote bedrijven die ik voor Ondernemingsraden moet helpen beoordelen.
Dus vandaar de nieuwe serie blogs op deze site ‘Het is niet nieuw, het is nieuw voor jou’.
Later.
Tony de Bree
p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.