De vlucht naar voren van Bokito Wopke Hoekstra en het CDA

De vlucht naar voren van Bokito Wopke Hoekstra en het CDA door Tony de Bree -kinderen door Tony de Bree

Goedemorgen.

In ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemerschap in de betekeniseconomie’, introduceerde ik het begrip ‘bokito management’:

Groeien zonder te groeien Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie door Tony de Bree nu ook als e-book

Groeien zonder te groeien (e-book)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€17,99

Vervolgens schreef ik een aantal blogs over ‘bokito management’ waaronder in de politiek met als een van de voorbeelden het gedrag van Rutte en Hoekstra tegenover Kaag in ‘De Bokito’s Rutte en Hoekstra tegenover Kaag’ tijdens de formatie van dit kabinet. Waar Bokito’s Rutte en Hoekstra geen zin in hadden.

Bokito’s doen alles om aan de macht te blijven.

Een van de gedragskenmerken van Bokito’s als Rutte en in dit geval Wopke Hoekstra is dat ze alles zullen doen om aan de macht te blijven. En dat blijkt nu uit het interview van Wopke Hoekstra in het Algemeen Dagblad. Waarom?

Even de feiten op een rijtje over ‘het trackrecord’ van Wopke Hoekstra als partijleider en minister namens het CDA:

  1. Hoekstra heeft als lijsttrekker, hoewel Omtzigt tweede werd bij de lijsttrekkersverkiezingen, de verkiezingen verloren en Sigid Kaag heeft met d66 gewonnen.
  2. Hoekstra heeft theatraal ‘afstand genomen van Rutte’ tijdens het begin van de formatie. Maar wilde alleen met Rutte.
  3. Hoekstra is verantwoordelijk voor het financiele wanbeleid van deze Regering (zie het vernietigende rapport van de Algemene Rekenkamer).
  4. Hoekstra heeft ervoor gezorgd samen met de mastodonten van het CDA dat Omtzigt met een burn-out thuis zat en een eigen partij is begonnen.
  5. Hoektsra heeft als minister van Buitenlandse Zaken een janboel gemaakt van het terug naar Nederland halen van mensen uit Afghanistan.
  6. Hoekstra is verantwoordelijk voor de ineenstorting van het CDA in de peilingen.
  7. Hoekstra kiest uit puur eigen belang en zelfbehoud voor het onderuit halen van het regeerakkoord en van de eigen collega’s in het interview met het Algemeen Dagblad vergroot daarbij de chaos in Nederland.

Lees ook: Wat is de digitale economie?, Online geld verdienen met e-books & Online geld verdienen met luisterboeken

Conclusie.

Er is maar EEN conclusie mogelijk: Bokito Wopke Hoekstra en de mastodonten in het CDA hebben gekozen voor een vlucht naar voren met het interview in het Algemeen Dagblad deze week.

En daarbij wordt zoals gewoonlijk bij Bokito’s geen enkel hulpmiddel uit het arsenaal van Bokito’s en mismanagers in crisistijd onbenut gelaten. Eigen partij eerst, eigen belang eigen achterban eerst en vooral persoonlijke eigen belang van Bokito Wopke Hoekstra eerst.

Wopke en de mastodonten van het CDA, namens mijn kinderen en kleinkinderen: bedankt.

download-1001x687-4

Groeien zonder te groeien (luisterboek)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€12,99

Het is een mooie, maar de zoveelste trieste dag sinds het begin van de Coronacrisis en de inval van Rusland in Ukraine.

Later.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!