Wat zijn de belangrijkste voordelen van de democratisering van AI voor ondernemers?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de democratisering van AI voor ondernemers door Tony de Bree

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de democratisering van AI voor ons ondernemers?

Goede morgen, De democratisering van AI biedt ondernemers sinsd vrig jaar een aantal belangrijke voordelen. Voorbeelden die ik ook zelf als zzp’er heb ervaren en dagelijks ervaar sinds ik online niet-corporate AI-powered apps ben gaan kopen en gebruiken:

✔️ Toegang tot nieuwe AI-gedreven apps voor ondernemers

De democratisering van AI betekent dat ondernemers snel en goedkoper toegang hebben tot niet-corporate AI-gederven apps en andere nieuwe technologieën en mogelijkheden die voorheen alleen beschikbaar waren voor grote bedrijven of onderzoeksinstellingen. Dit helpt ons om concurrentiepositie te verbeteren in de ogen van onze klanten en nieuwe klanten binne te halen.

Hetzelfde geldt voor het aantrekken van nieuwe talenten en het binnen houden van schaarse talenten die je al in dienst hebt..

✔️ Verhoogde efficiëntie en productiviteit

AI kan worden gebruikt om eigen taken te automatiseren en processen te optimaliseren. Dit helpt ons om onze effectiviteit, efficiëntie en productiviteit te verhogen, waardoor we meer werk en inkomen kunnen genereren en niet noodzakelijke kosten kunnen besparen. Voorbeelden zijn: ai-ondersteund schrijven, publiceren, vermarkten, distribueren van digitale prducten en digitale diensten.

✔️ Verbeterde besluitvorming

AI wordt gebruikt om grote hoeveelheden data te analyseren en relevante online trends te identificeren bv met Google Bard. Dit helpt ons om betere beslissingen te nemen over onze marketing, oplossingen, producten, diensten, ICT, outsourcing en net te vergeten opleiding en om- en bijscholing.

Meer:

✔️ Nieuwe bedrijfsmodellen

AI wordt al sinds vorig jaar online gebruikt op basis van o.a. het AI-model canvas, om nieuwe bedrijfsmodellen te creëren in iedere tak van sport. Het helpt ons ondernemers om snel ons hele bedrjfsmodel aan te passen.

Basis van nieuwe succesvolle bedrijfsmodellen is de virtuele organisatie en virtueel organiseren. Zoals in mijn geval de virtuele eenmanszaak.

✔️ Nieuwe verdienmodellen

AI wordt online al door miljoenen zelfsstandige ondernemers gebruikt om nieuwe verdienmodellen te creëren, zoals abonnementsdiensten, predictive maintenance en peer-to-peer-platformen. Dit kan ondernemers helpen om nieuwe markten te betreden en nieuwe inkomstenstromen te genereren.

Conclusie.

De democratisering van AI is in volle gang online, buiten het zich van de corporate ‘dinosaurier’ wereld en die van de grote overheidsinstituties inclusief ministeries en veel universiteiten, hogescholen en zelfs de bekende corporate business schools.

Voorwaarde is wel dat je vooral aandacht besteed aan de zeer snelle ontwikkelingen met betrekking tot niet corporate AI-trends.

Maak direct in afspraak.

Heb je vragen over hoe jij snel de voor jou relevante AI kennis en vaardigheden kunt leren, aan voor jou relevante AI-skilling kunt doen, met AI-ondersteund leren als een van de belangrijke uitgangspunten? Op basis van eerlijk AI-leeradvies op maat en op afroep of andere vragen of behoeften, stuur me dan hier een email, bel me op 063487806 of nog beter, stuur me eerst een WhatsApp-bericht, oké? Dan maken we meteen een afspraak voor vrijblijvend leeradvies.

Met vriendelijke groet, Tony de Bree

p.s. Let’s contect op LinkedIn  en volg me op Instagram (ik doe niets meer op X).

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!