Ben jij klaar voor de kluseconomie?

Ben jij klaar voor de kluseconomie?

De toekomst van werk en inkomen verandert snel sinds het begin van de Corona-crisis. Het soort banen of eigenlijk het soort werk dat eraan komt, verschilt enorm van het soort werk dat veel van ons hadden voor Corona. Je moet je dus goed voorbereiden op de toekomst van jouw werk en inkomen in de kluseconomie. Of in deeltijd of full-time.

Wat is de kluseconomie?

De kluseconomie is een online en offline economie waarin ondernemers maar soms ook managers en medewerkers met een vaste baan in deeltijd klussen aanbieden en klussen aannemen”.

In tegenstelling tot de oude-normaal vaste banen op kantoor in grote organisaties is het werk in de kluseconomie vaak tijdelijk en ben je dus voor je inkomen afhankelijk van het leveren van diensten op aanvraag, on-demand.

Voordeel is wel dat je zelf bepaalt of je hybride werkt en waar, of dat je thuiswerkt of zelfs als digital nomad online op het platteland in Nederland of zelfs in het buitenland:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Ben je met de juiste vaardigheden voorbereid op de kluseconomie?

Om succesvol te kunnen zijn in de kluseconomie te kunnen doen, moet je de juiste vaardigheden, relevante kennis en de juiste houding hebben of die snel aanleren om voldoende inkomen te genereren.

Er zijn veel uitdagingen die moeten worden aangepakt om je voor te bereiden om te overleven in de kluseconomie. Sommige ervan zijn –

  1. Omscholen, bijscholen & relevant levenlang leren  – Dit is een nieuw soort werk en je moet jezelf up-to-date houden en continue en vooral relevant blijven leren.
  2. Verantwoordelijkheid en planning – U moet verantwoordelijk zijn voor uw werk, goed plannen voor je opdrachten zodat er geen punt is waarop je geen werk hebt en dus geen inkomen.
  3. Financiële planning – Aangezien er meestal geen veiligheid en zekerheid van een vast inkomen aan het eind van de maand in de kluseconomie is, moet je je financiën goed plannen en je cashflow in de gaten houden. Omdat het geen fulltime baan is, wordt financieel management nog belangrijker in crisistijd.
  4. Kwaliteit en consistentie – De online kluswereld is zeer competitief. Daarom is het alleen de kwaliteit en consistentie van je werk dat ervoor zal zorgen dat klanten bij je terug blijven komen en dat je nieuwe klusklanten kunt aantrekken. herhaaldelijk werk zal opleveren en dat is erg belangrijk. Referenties en positieve reviews zijn daar heel belangrijk bij.

Het actief deelnemen aan de kluseconomie heeft ook nadelen, maar het heeft ook veel voordelen zoals ikzelf sinds 2001 in deeltijd en vanaf 2011 de hele dag meemaak.

Je moet snel je snel kunnen aanpassen, relevant leven lang blijven leren en er voortdurend voor zorgen dat je relevant blijft voor je klanten. Ondanks dat het soms hectisch is, zou ik voor geen geld meer terug willen naar een corporate vaste baan in een stroperige en bureaucratische werkomgeving.

Maak snel een belafspraak.

Als jij in deeltijd of full-time geld wilt leren verdienen in de kluseconomie, stuur me dan via dit formulier een bericht of via mijn linkedin-profiel voor een snelle belafspraak.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s. Laten we contact maken op LinkedIn, volg me op Instagram en op Twitter: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Later.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!