De ondernemingsraad – Hoe kies je de juiste externe organisatie adviseur?

De ondernemingsraad - Hoe kies je de juiste externe organisatie adviseur door Tony de Bree

Ondernemingsraden staan sinds het begin van de Corona-pandemie voor moeilijke keuzes.  Een externe organisatie adviseur kan daar bij helpen. Hoe je de juiste externe organisatie adviseur kiest, wordt uitgelegd in dit artikel.

Leden van ondernemingsraden hebben in crisistijd steeds meer behoefte hebben aan een of meer ervaren en gespecisaliseerde adviseurs als er bv een carve-out plaats zou moeten gaan vinden. een activiteit die Adviesplichtig is trouwens.

De wet op de ondernemingsraden voorziet hierin (artikel 24 lid 1 a t/m m), een ondernemingsraad kan en mag een organisatie adviseur in de arm nemen als dit redelijk is. De kosten daarvoor worden in overleg met de Bestuurder door het bedrijf betaald.

De vraag is hoe kies je de juiste externe organisatie adviseur als ondernemingsraad. Hieronder staan mijn persoonlijke tips.

Meer: De ondernemingsraad – Organisatie advies in crisistijd, De ondernemingsraad – opleiding & training in crisistijd

  1. Vraag bevriende/vergelijkbare ondernemingsraden in de buurt naar hun mening en hun ervaringen.
  2. Ga in crisistijd voor specialisten: gespecialiseerde organisatie adviseurs, WOR-juristen en bv arbeidsjuristen.
  3. Kijk naar relevante diploma’s, kennis en ervaring op het gebied van de verschillende vormen van organisatieverandering. Integraal change management, splitsingsmanagement en carving-out is organisatorisch gezien een vak apart en gaat veel verder dan een ‘simpele’ reorganisatie of herstructurering
  4. Ga voor mensen met aantoonbare en relevante kennis en ervaring in complexe organisaties en in crisissituaties met veel verschillende stakeholders inclusief banken of zelfs een bankenconsortium, de overheid, een of meer kopers en/of partners, toezichthouders en vakbonden.

Zie ook: maand van de medezeggeschap.

Maak nu een afspraak.

Verlies als ondernemingsraad geen kostbare tijd en geld en neem vandaag nog contact op om te bekijken of en hoe we je snel kunnen helpen met professioneel organisatieadvies advies op maat rond fusies, overnamees, splitsingen en carve-outs en verkoop van een of meer bedrijfsonderdelen bv om je werk als ondernemingsraad en als voorzitter en vice-voorzitter goed en snel uit te kunnen voeren in deze crisis.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!