Wat is een how-to boek?

Wat is een self-help boek door Tony de Bree

Goedemorgen,

sinds het begin van de Corona-crisis zijn praktische boeken & methoden heel populair. In het Engels noemen we die boeken ‘how-to boeken’. Wat zijn dat ‘how-to boeken”?

Een ‘how-to boek’ is een boek dat is geschreven met de bedoeling lezers te laten zien hoe je bepaalde dingen in de praktijk doet.  De boeken ontlenen hun naam aan de Engelse term ‘how-to’., ‘hoe kun je’…”. het zijn dus geen leesboeken, maar ‘doe-boeken’, handleidingen, werkboeken. 

Lees ook: ‘Wat is personal right-skilling?‘Persoonlijk ‘Groeien zonder te groeien’ in de betekeniseconomie’, ‘‘Wat is jezelf toekomt bestendig maken?’ & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

Je hebt veel verschillende soorten ‘doe-het-zelf boeken’ boeken. Als ik er even goed over nadenk zijn eigenlijk al mijn boeken ‘how-to boeken’, doe-het-zelf boeken en handleidingen.  Of het nu om mijn ‘echte’ boeken, ebooks of luisterboeken in het Nederlands of in het Engels gaat. Waarom? Omdat mijn persoonlijke missie is om zoveel mogelijk mensen de hulpmiddelen te geven voor zichzelf te zorgen, hun eigen broek te kunnen ophouden en sinds vorig jaar deze Corona-crisis te kunnen overleven. 

Doe-het zelf boeken, printables & digitale planners.

In combinatie met doe-het-zelf boeken, handleidingen en werkboeken gebruik je in de prakijk ook vaak nog andere  hulpmiddelen waaronder printables zoals checklists, to-do lijsten en canvassen zoals bij al mijn ‘how-to-boeken’, handleidingen of ‘overlevingspakketten’.  

Kan ik je ergens mee helpen? Bel me dan op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij met digitale producten & on demand online services corporates, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op