De ondernemingsraad – adviesrecht en voorgenomen organisatorische veranderingen

OR opleiding & training in crisistijd door Tony de Bree

De ondernemingsraad heeft adviesrecht bij voorgenomen organisatorische, bedrijfseconomische veranderingen volgens artikel 25 van de WOR. In dit blog wordt een aantal actuele voorbeelden genoemd.

Op dit moment ontvangen veel ondernemingsraden adviesaanvragen waarin vaak grote organisatorische en bedrijfseconomische voorgenomen besluiten worden voorgelegd.

Voorgenomen organisatorische en bedrijfseconomische veranderingen (voorbeelden).

✔️ Overdracht zeggenschap (bv aandelen) (a.).
✔️ Samenwerking, fusie of overnames (b.)
✔️ Sluiting onderneming (c.).
✔️ Wijziging en/of omvang van werkzaamheden (d.).
✔️ Reorganisaties (e.)
✔️ Verhuizing onderneming (f.).
✔️ Groepsgewijs inlenen personeel (g.)
✔️ Automatisering/ICT (k.)

Meer: 7 manieren om je bedrijf recessiebestendig te maken, De ondernemingsraad – organisatie advies in crisistijd & De ondernemingsraad- opleiding & training in crisisistijd

Daarbij horen ook:
✔️ Herstructureringen.
✔️ Benoeming/ontslag directeur.
✔️ Outsourcing (uitbesteding).

In al deze gevallen moet er dus schriftelijk advies worden gevraagd door de bestuurder aan de ondernemingsraad op basis van artikel 25 van de WOR. Als dat niet gebeurt of gebeurt is moet de ondernemingsraad dus actie op ondernemen. in het belang van de medewerkers en de onderneming.

Maak nu een afspraak.

Een eerste bespreking en kennismaking is altijd vrijblijvend en gratis. Verlies geen kostbare tijd en neem vandaag nog contact op om te bekijken of en hoe we je kunnen helpen met organisatie advies, bedrijfsadvies en opleidingen en trainingen op maat om je werk als ondernemingsraad en als voorzitter of vice-voorzitter van een ondernemingsraad goed en snel te kunnen uitvoeren in deze crisis.

  Succes
  Tony de Bree

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

  You might like

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!