Wat is een Twittercratie?

Wat is een Twittercratie door Tony de Bree

Hallo, hoe gaat het? 

op de radio, op de t.v. en in de mainstream media werd meesmuilend gesproken over Trump en de media in de Verenigde Staten. En klopt men zichzelf op de borst vanwege de eigen ‘professionaliteit’. Maar in de praktijk is er in Nederland ook al heel lang sprake van een ‘Twittercratie’.

Wat is een Twittercratie? 

Een Twittercratie is een regeringssysteem of besturingsmodel waarin besluitvormers en andere invloedrijke stakeholders en online influencers waaronder mainstream-journalisten, zich laten leiden door wat er op Twitter wordt gezegd en gedaan en wat ‘trendy’ is.  

Lees meer: Wat is een digibeet?’‘Wat is een digibetocratie?’ en ‘Kennis van oude-normaal economen is irrelevant” 

In aantallen dagelijkse gebruikers gaat het ongeveer om 1 miljoen Nederlanders waarschijnlijk die op Twitter actief zijn. In aantallen dus een kleine digitale groep, maar als je naar de invloed kijkt op proriteiten, beleidsbeslissingen en op de verkiezingsprogramma’s, dan is die enorm.

Deze ‘digitale micro-kosmos’ en de mensen met hun netwerken daarin, zijn de-facto een belangrijk onderdeel van onze ‘groeien-moet’-economie en speelt een belangrijke, nee zelfs cruciale rol bij het in stand houden daarvan. Ze leven in hun eigen digitale wereld en ze kijken vooral naar elkaar. 

Hoe ‘de Twittercratie’ in Nederland precies in detail werkt, zal ik in een volgend blog uitleggen. 

Tot snel,
Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message