Wat is het verschil tussen AI-ondersteund leren en AI-ondersteund onderwijs?

Wat is het verschil tussen computer ondersteund leren en computer ondersetund onderwijs door Tony de Bree

Wat is het verschil tusen AI-ondersteund leren en AI-ondersteund onderwijs?

Het belangrijkste verschil tussen AI-ondersteund leren en AI-ondersteund onderwijs is de manier waarop AI wordt ingezet en met welk doel. AI-ondersteund leren richt zich op het ondersteunen van individuele leerlingen of studenten bij hun leerproces. AI-ondersteund onderwijs richt zich op het verbeteren van het onderwijssysteem als geheel.

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

AI-ondersteund leren

AI-ondersteund leren wordt gebruikt om managers, medewerkers, leerlingen en studenten te helpen bij hun leerproces. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door:

  • ✔️ Adaptief leren: AI-systemen kunnen worden gebruikt om de leerstof op maat aan te passen aan het niveau en de behoeften van individuele leerlingen.
  • ✔️ Feedback: AI-systemen kunnen worden gebruikt om leerlingen of studenten feedback te geven op hun werk.
  • ✔️ Ondersteuning: AI-systemen kunnen worden gebruikt om leerlingen of studenten te ondersteunen bij hun studie, bijvoorbeeld door middel van tutoring of mentorschap.

Hierbij staat dus de inidviduele leerling centraal.

Meer: De impact van AI op het onderwijs, de impact van AI op de arbeidsmarkt & Huur Tony in als AI-spreker.

✔️ AI-ondersteund onderwijs

AI-ondersteund onderwijs wordt gebruikt om het bestaande onderwijssysteem te verbeteren. Dit gebeurt op verschillende manieren, bijvoorbeeld door:

  • ✔️ Digitalisering: A-systemen worden gebruikt AI-systemen worden gebruikt om onderwijsdata te analyseren, om zo inzicht te krijgen in de prestaties van leerlingen en studenten, de kwaliteit van onderwijs en de behoeften van het onderwijssysteem.
  • ✔️ Automatisering: AI-systemen kunnen worden gebruikt om taken in het onderwijs te automatiseren, zoals het beoordelen van werk of het toewijzen van lesmateriaal.
  • ✔️ Personalisatie: AI-systemen kunnen worden gebruikt om bestaand onderwijs op maat aan te bieden aan groepen leerlingen of studenten, bijvoorbeeld op basis van hun interesses of leerstijlen.

Hierbij staat de professor, de hoogleraar en de docent centraal en de bestaande programma’s en lesstof.

In beide gevallen is het belangrijk om nieuwe, relevante zachte en harde AI-vaardigheden in een persoonlijke opeidingsplan op te nemen. Dat kun je zo doen:

download-823x978-10

Persoonlijke ontwikkeling in crisistijd

Zo maak je snel een relevant persoonlijk ontwikkelingsplan

$8.99

Bonus: een gratis random multi-ple choice test & checklists.

Samengevat

  • ✔️ AI-ondersteund leren richt zich op het ondersteunen van individuele managers, medewerkers, leerlingen of studenten bij hun inidviduele leerproces.
  • ✔️ AI-ondersteund onderwijs richt zich op het verbeteren van het bestaande onderwijssysteem door digitalisering en automatisering mbv ICT en AI in het bijzonder met de professor, de hoogleraar en de docent centraal.

Maak direct in afspraak.

Heb je vragen over hoe jij snel de voor jou relevante AI kennis en vaardigheden kunt leren, aan voor jou relevante AI-skilling kunt doen, met AI-ondersteund leren als een van de belangrijke uitgangspunten? Op basis van eerlijk AI-leeradvies op maat en op afroep of andere vragen of behoeften, stuur me dan hier een email, bel me op 063487806 of nog beter, stuur me eerst een WhatsApp-bericht, oké? Dan maken we meteen een afspraak voor vrijblijvend leeradvies.

Met vriendelijke groet, Tony de Bree

p.s. Let’s contect op LinkedIn  en volg me op Instagram (ik doe niets meer op X).

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!