Wat is het verschil tussen AI-upskilling, AI-reskilling en AI-right-skilling?

Wat is het verschil tussen AI-upskilling, AI-reskilling en AI-right-skilling door Tony de Bree

Wat is het verschil tussen AI-upskilling, AI-reskilling en AI-right-skilling?

AI-upskilling, AI-reskilling en AI-right-skilling zijn allemaal termen die worden gebruikt om het proces van het verwerven van nieuwe vaardigheden met betrekking tot relevante artificial intelligence (AI) te beschrijven.

De verschillen tussen deze termen zijn het doel van je persoonlijke leerproces en het effect op de huidige of toekomstige rol van jou persoonlijk, vastgelegd in een korter of langer gericht persoonlijk ontwikkelingsplan:

download-823x978-10

Persoonlijke ontwikkeling in crisistijd

Zo maak je snel een relevant persoonlijk ontwikkelingsplan

$8.99

Bonus: een gratis random multi-ple choice test & checklists.

✔️ AI-upskilling is het op tijd verwerven van aan AI gerelateerde nieuwe vaardigheden om in je huidige rol van manager, werknemer of ondernemer te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het leren van nieuwe software inclusief AI, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden voor probleemoplossing of het verbeteren van de communicatieve vaardigheden. Upskilling kan je als persoon helpen om je persoonlijke prestaties te verbeteren, promotiekansen te vergroten of gewoon beter te worden in je werk.

✔️ AI-Reskilling is het op tijd verwerven van nieuwe aan AI gerelateerde vaardigheden om in een nieuwe rol te kunnen functioneren. Dit kan nodig zijn als je huidige rol, baan of werk verdwijnt, als je een nieuwe carrièrerichting wil kiezen of als je je snel wilt aanpassen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. Reskilling kan je helpen om werkloosheid te voorkomen, een nieuwe carrière te starten of zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt inclusief de online kluseconomie te vergroten.

Lees ook: De impact van AI op de arbeidsmarkt, AI in de 2e kamer & Huur Tony als AI-spreker by @Speakersacademy

✔️ AI-right-skilling is het op tijd verwerven van de juiste aan AI gerelateerde vaardigheden voor de huidige en toekomstige behoeften van jou als persoon. Dit betekent dat je snel en op tijd de vaardigheden leert die nodig zijn om de toekomst van je werk en inkomen in de AI-gedreven economie veilig te stellen. AI-right-skilling kan zowel upskilling als reskilling omvatten. Het doel van AI-right-skilling is om je eigen productiviteit met behulp van AI te verbeteren en om de toekomst van jouw werk en inkomen zoveel mogelijk veilig te stellen.

In het kort:

  • AI-upskilling verbetert de huidige rol van de betrokken persoon.
  • – AI-reskilling leidt tot een nieuwe rol voor de betrokkene.
  • AI-right-skilling zorgt ervoor dat de betrokken over de juiste AI-gerelateerde vaardigheden beschikt voor de eigen toekomst van werk in welke rol en vorm dan ook.

Lees ook: AI in de 2e kamerDe impact van AI op het onderwijs.

Neem contact op.

Wil je weten hoe jij snel de juiste kennis en ervaring en de juiste AI vaardigheden op kunt doen voor jouw specifieke volgende loopbaan of carrierestap? Stuur me dan via dit formulier een email, bel me op 063487806 of nog beter, stuur me een WhatsApp-bericht, oké? Dan maken we meteen een afspraak voor een online of offline kennismakingsgesprek en kunt je snel beginnen.

Met vriendelijke groet, Tony de Bree

p.s. Let’s contect op LinkedIn  en volg me op Instagram en eventueel op X in het Nederlands: @dagboekbankier (ik doe weinig tot niets op X).

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!