7 tips voor hoe je als manager of medewerker een recessie overleeft

7 tips voor hoe je als manager of medewerker een recessie overleeft door Tony de Bree

7 tips over hoe je als manager of medewerker een recessie overleeft.

Het heeft geen zin om de impact van een recessie te bagalatiseren, omdat we allemaal de effecten van stijgende kosten al voelen, van dagelijkse aankopen tot sterk gestegen prijzen van energie. In dit blog krijg je 7 tips over hoe je als manager of medewerker een recessie financieel kunt overleven.

Bereid je voor als manager of medewerker op mogelijk baan- en inkomensverlies.

Ik wil niemand onnodig bang maken, maar hoewel de arbeidsmarkt veerkrachtig is geweest, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid dat je je vaste baan kunt verliezen als je geen relevante kennis en ervaring in een recessiebestendig vakgebied hebt of in bepaalde sectoren werkt.

Veel corporates, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven hebben vaak geen andere keuze dan managers en/of medewerkers te ontslaan als ze te wenig inkomsten hebben of te veel niet-noodzakelijke interne kosten hebben.

Meer: Wat is the online gig economy?, Heb jij een plan-b als je nu je vaste baan verliest? & Wat is outplacement 2.0. in 2023?

Dit betekent dat je onmiddellijk de volgende acties moet ondernemen:

– Kijk naar je huidige uitgaven en schrap niet-noodzakelijke uitgaven.

– Kijk naar je huidige inkomsten en probeer b.v. online neveninkomsten aan te boren.

– Onderzoek de toekomst van jouw werk & inkomen: hoe staat het met je slaagkans om een vergelijkbare baan in dezelfde tak van sport of in een vergelijkbare functie te vinden. Of wil je voor jezelf beginnen of voor een startups, scale-up of andder MBK-bedrijf gaan werken?

– Werk aan je cv. Als je je cv al een tijdje niet hebt opgepoetst, is dit misschien het moment om het bij te werken.

– Neem contact op met je virtuele netwerk. Dit zou het ideale moment zijn om je LinkedIn-profiel bij te werken en contact te leggen met vrienden in uw netwer, afhankelijk van het resultaat van 3).

– Bouw een achterdeurtje op als je (nog) een vaste baan hebt. Je moet geld hebben gespaard voor een regenachtige dag zoals ik vanaf 2001 heb gedaan.

– Stel een persoonlijk right-skillingplan, een persoonlijk ontwikkelplan, en on-demand leerprogramma op. Als je denkt dat er in je bedrijf ontslagen gaan vallen in deze crisis en (aankomende) recessie, dan moet je snel de voor jou relevante kennis & skills leren om de toekomst van jouw werk & inkomen te verzekeren.

Wil jij nu direct beginnen met jouw persoonlijke plan-b?

Als je nu snel je eigen online plan-b wilt maken en de juiste social en digital skills wilt leren in je eigen tempo, bel me dan vandaag op 06-34387806 of stuur me hier een e-mail om nu een gratis online afspraak te maken.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing en e-commerce. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om snel de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!