Heb jij een plan-b als je nu je vaste baan verliest?

Heb jij een plan-b als je nu je vaste baan verlies door Tony de Bree

Heb jij een plan-b als je nu je vaste baan verliest?

Veel mensen met een vaste baan blijken geen enkel plan-b te hebben voor als hun inkomen gedeeltelijk of zelfs helemaal wegvalt. En daardoor komen ze direct in grote financiele problemen als ze worden ontslagen. En dat risico wordt steeds groter als de grote ontslaggolf verder doorzet in 2023.

Ik heb altijd een plan-b gehad vanaf 1975. Ik moest wel

Het faillissement van mijn vader in 1975.

Ik was zelf beter voorbereid en dat had een aantal redenen. Mijn vader is failliet gegaan op mijn 18e zoals je in ‘Groeien zonder te groeien’ kunt lezen en daardoor werd ik gedwongen op andere manieren inkomsten te genereren om mijn studie te betalen en in mijn levensonderhoud te voorzien.

Mijn online plan-b naast mijn vaste baan tussen 2000 – 2008.

Vanaf ongeveer het jaar 2000 leerde ik hoe ik online geld kon verdienen vanuit huis met digitale producten als e-books voor online ondernemers over ‘Internet marketing’, ‘Working From Home’, ‘Making money Online’ & ‘Online Freelancing Secrets’ (ja toen al…. ). En met software met Paypal als payment provider. En dat liep prima. Ik leerde daar ook de online wereld kennen van Fiverr en andere leveranciers, strategische parters en online freelancers met wie ik snel kon schakelen en die me snel konden helpen met een hoge kwaliteit en een lage prijs.

Meer: Online geld verdienen met e-books, online geld verdienen met luisterboeken en online geld verdienen met online cursussen

Vanaf 2011 zelfstandig hybride ondernemer.

eind 2011 verliet ik ABN Amro en stelde ik mijn nieuwe hybride plan in werking. Een groot gedeelte van mijn inkomsten kwam uit offline aciviteiten, maar ik bleef me daarnaast nieuwe digital-skills eigen maken….just in case.

Mijn online plan-b sinds het begin van de Coronacrisis. 

Sinds het begin van de Coronacrisis heb ik mijn persoonlijke online plan-b weer uit de kast gehaald en aangepast op basis van wat ik ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model noem. En dat werkt tot nu toe prima. Naast een snelle exercitie om onnodige uitgaven te stoppen en te investeren in permanente voor mij en mijn klanten relevante right-skilling, met nadruk op relevante digital-right skilling voor zelfstandige ondernemers.

Wil jij nu direct beginnen met jouw persoonlijke online plan-b?

Als je nu snel je eigen online plan-b wilt maken tijdens de tweede lockdown en de juiste social en digital skills wilt leren in je eigen tempo, bel me dan vandaag op 06-34387806 of stuur me hier een e-mail om nu een gratis online afspraak te maken.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing en e-commerce. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om snel de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!