Corporate AI-skills zijn irrelevant als je een succesvol AI-gedreven bedrijf wilt oprichten

Corporate skills zijn irrelevant als je ondernemer wilt worden door Tony de Bree

Corporate AI-skills zijn irrelevant als je een succesvol AI-gedreven bedrijf wilt oprichten

13 jaar geleden heb ik mijn comfortabele, goedbetaalde baan bij de ABN Amro Bank verlaten om ‘eindelijk’ vrij te zijn en full-time te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen. In dit blog deel ik een paar van mijn persoonlijke lessen die ik heb geleerd over de relevantie van corporate vaardigheden inclusief corporate AI-skills als je bijvoorbeeld voor jezelf wilt gaan beginnen zoals ik heb gedaan, je eigen startup wilt oprichten of wilt gaan werken voor een scale-up.

En dat geldt helemaal sinds 2022 toen de democratisering van AI online insloeg als een meteoriet. 

Wat zijn corporate skills?

Corporate skills of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden kenmerken die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote bedrijfsorganisatie. Deze competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de organisatiecultuur van een grote traditionele onderneming.

Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen

Sinds het jaar 2000 begon ik te leren om online geld te verdienen vanuit huis als hybride ondernemer en ik ontdekte vrij snel dat, op een klein aantal uitzonderingen na, mijn corporate vaardigheden niet relevant waren om succesvol online vanuit huis geld te verdienen met mijn e-books en software.

Integendeel, ik moest ‘resocialiseren’ zoals ik het noemde.

Lees ook: Wat is de on-demand economie?, Wat is de kluseconomie?, Wat is persoonlijk right-skilling?, Wat is digital right-skilling? & Wat is on-demand leren?

En daarom ben ik ook per direct gestopt met het volgen van corporate managementtrainingen, het kopen van corporate managementboeken en het bijwonen van corporate events online en offline inclusief sinds het begin van de coronacrisis ‘gratis’ online corporate webinars en corporate masterclasses.

En daar ben ik mee door gegaan toen ik mezelf snel moest bijscholen op basis van een nieuw AI-gedreven bedrijfsmodel en nieuwe AI-skills moest leren. Nieuwe AI-soft en nieuwe AI-hard skills waaronder promptengineering voor chatgpt, Midjourney, Stable Diffusion en later Google Bard/Gemini prompting. 

Conclusie

Als jij bang bent om door AI je huidige baan te verliezen of wil je Leaving The Corporate Rat Race zoals ik in 2011 heb gedaan, vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen we direct contact et je op. 

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND OUTPLACEMENT 2.0 ADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

    About the Author: Tony de Bree

    Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

    You might like

    error: Content is beveiligd !!