Geld verdienen met authentieke verhalen in de online kluseconomie

Geld verdienen met authentieke verhalen in de online kluseconomie door Tony de Bree

Geld verdienen met authentieke verhalen in de online kluseconomie.

In deze nieuwe serie blogs, zal ik je uitleggen hoe jij geld kunt verdienen met verschillende vormen van authentieke verhalen, hoe ik dat doe, en hoe je ervoor kunt zorgen zorg dat je geen kostbare tijd, energie en geld verspilt aan boeken, opleidingen en masterclasses over ‘digital storytelling’ en ‘storytelling marketing’ waar je niets aan hebt.

Geld verdienen met verhalen schrijven.

Ik heb van jongs af aan veel naar verhalen geluisterd, heb altijd verhalen verteld en ben al vroeg begonnen met verhalen op te schrijven. En toen ik bij de Amro Bank ben gaan werken in 1985 ben ik begonnen om een dagboek bij te houden van wat ik allemaal meemaakte op het werk.

Blogging.

Die verhalen publiceerde ik vervolgens op mijn eigen blogs vanaf 2006 waaronder op ‘Dagboek van een bankier’ en op een groot aantal blogs en sites van anderen waaronder Pluspost van Grimbert Rost Van Tonningen (ja, de linkse zoon van…).

Daar leerde ik van ervaren schrijvers en bloggers hoe ik steeds betere verhalen in verschillende vormen kon schrijven en zo mijn eigen schrijfstijl voor blogs en korte verhalen kon ontwikkelen.

Lees ook: Wat is de online kluseconomie?, Ik ga online starten & Wat zijn zombie-opleidingen

Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi.

Toen ik bij ABN Amro vertrok eind 2011, ben ik die verhalen gaan omwerken met als resultaat de publicatie van  ‘Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi’, omdat ik het belangrijk vond dat ‘de waarheid’ naar boven kwam van iemand die het van dichtbij had meegemaakt in plaats van het framen van Jeroen Smit op basis van gekleurde interviews met mensen die zelf in de praktijk echt ‘fout’ waren geweest. 

Directe en indirecte inkomsten ‘Dagboek van een bankier’.

Ik verdiende en verdien nog steeds jaarlijks een beetje aan de verkopen van het boek en inmiddels het ebook, hoewel je daar niet van kunt leven met het contract dat ik heb getekend in die tijd! Maar gelukkig is dat niet alles. Authentieke verhalen schrijven en vertellen online zorgt nog op andere manieren voor inkomsten in de online kluseconomie.

Welke storytelling opleidingen moet je nu niet volgen?

Je moet het zelf weten, maar volg nu geen storytelling opleidingen als het over storytelling marketing gaat of digital storytelling marketing. En vraag je bovendien af waarom je daar 600 Euro+ voor zou moeten betalen en ook nog eens voor een hele dag? Waanzin. Zonde van je kostbare tijd en geld. Dan kan veel slimmer en sneller. Hoe? Kijk naar substituten

Bookmark daarom de nieuwe serie blogs Online storytelling’

On-demand leren hoe je online storytelling kunt inzetten met jouw echte verhalen.

Wil je weten hoe jij snel authentieke verhalen kunt leren schrijven en vertellen in de online kluseconomie en online storytelling met authentieke verhalen kunt toepassen inclusief met short video’s op LinkedIn? Stuur me dan nu een e-mail via dit formulier.

Later.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @ikstartonline, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!