Minimalistisch ondernemen, hoe doe je dat?

Wat is minimalistisch ondernemerschap door Tony de Bree

Minimalistisch ondernemen kan een belangrijke rol spelen als grondhouding voor de manier waarop jij online en offline wilt ondernemen, zeker in crisistijd. Hoe je dat doet, wordt in dit blog uitgelegd.

Geld verdienen met jezelf 2.0 luisterboek door Tony de Bree

Geld verdienen met jezelf 2.0 (luisterboek)

Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst

€9,99

Wat is minimalistisch ondernemen?

Het idee achter minimalistisch ondernemerschap, een logisch onderdeel van je eigen versie van een minimalistische levenstijl (hoofdstuk 2 uit ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’) is dat je je heel bewust bent van wat echt nodig is om je bedrijf tot een succes te maken en daar bewuste keuzes in maakt. Basisidee persoonlijk en zakelijk is ‘Less is more’.

Minimalistisch ondernemen is:

Een minimalistische ondernemer is zich bewust van wat echt nodig is om het bedrijf tot een succes te maken en daar bewuste keuzes in maakt, daar bewuste afslagen in neemt om het bedrijf klein te houden (te ‘groeien zonder te groeien’) en op een duurzame manier voldoende inkomen genereert.

Hier zijn twee praktische voorbeelden van wat minimalistisch ondernemen in de praktijk inhoudt:

Groeien zonder te groeien Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie door Tony de Bree nu ook als e-book

Groeien zonder te groeien (e-book)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€17,99

 Bezittingen
Geen (duur) eigen kantoor; geen of zo min mogelijk eigen personeel, je niet richten op ‘zo veel mogelijk klanten hebben’, geen eigen pc’s en printers, geen grote afdelingen met zo veel mogelijk mensen ‘onder je’ en geen
andere overbodige statussymbolen.

• Spanning en stress
Minder personeel, minder dure bezittingen en geen externe financiering betekent minder stress, minder zorgen, minder vergaderen en minder geld hoeven te verdienen om je schulden af te lossen en/of rente te betalen. Je hebt dus meer tijd en energie voor andere dingen. Mooi toch?

download-1001x687-4

Groeien zonder te groeien (luisterboek)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€12,99

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat zijn organisatiekosten & Bedrijfsfinanciering in crisistijd

Door minimalistisch te ondernemen is het ook financieel & economisch gezien veel gemakkelijker om je bedrijf offline en online te starten en het vervolgens op een duurzame manier verder te laten ‘Groeien zonder te groeien’: als je het geld niet onnodig uitgeeft of leent, hoef je het ook niet te verdienen. en dat geldt zeker tijdens een crisis zoals nu.

Minimalistisch ondernemen is dus een goede basis om met je eigen onderneming in de betekeniseconomie op een duurzame en eerlijke manier genoeg geld te verdienen. Gecombineerd met een minder stressvol leven en in balans met je omgeving en met jezelf. En daar speelt je eigen ‘lean & mean’ virtuele organisatie een grote rol bij: geen managers boven je en geen of nauwelijks vast personeel! Heerlijk.

Wil jij succesvol minimalistisch gaan ondernemen in deze crisis?

Wil je weten hoe jij als intrapeneur of als ondernemer succesvol kunt zijn in de betekeniseconomie in deze crisis en hoe minimalistisch ondernemerschap je daarbij kan helpen, whatsapp of bel me dan op 06-34387806, of of stuur me hier een email. Dan plannen we een online kennismakingsgesprek, ok?

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!