Stop met het kopen van Growth Hacking & Groeien moet managementboeken in deze crisis

Zelfstandige ondernemers stop met het kopen van groeien-moet managementboeken door Tony de Bree

Stop met het kopen van ‘groeien moet’ en growth hacking managementboeken in deze crisis.

Veel corporates, zzp’ers, startups, scale-ups en MKB-bedrijven hebben het zwaar sinds Corona en helemaal sinds het begin van de oorlog in Ukraine. Alerte ondernemers realiseren zich dat ze in ‘overlevingsmodus’, in ‘survival mode’ moeten, in plaats je blijven richten op ‘Growth’, ‘Growth Hacking’, ‘Groeien moet’, gedreven door de bedrijven in de ‘Growth Hacking’, in de ‘Groeien moet’ industrie.

Voorbeelden van belanghebbenden in de ‘Growth hacking’, in de ‘Groeien moet’ industrie?

Er zijn veel grote bedrijven, maar ook veel zelfstandige ondernemers, die belang hebben bij het in stand houden van deze mythe van eternal growth, ‘Groeien moet’. Voorbeelden zijn:

  1. Organisatietoren van grote ‘Groeien moet’, ‘growth’ events en conferenties;
  2. ‘Growth Hacking’, ‘Groeien moet’ opleidingsinstituten zoals Nyenrode en veel traditionele hogescholen;
  3. ‘Growth’, ‘Growth Hacking’ en ‘Groeien moet’ management consultants;
  4. Auteurs van ‘Groeien moet’ managementboeken rond onderwerpen als ‘Lean’, ‘Agile’, ‘Lean Startup’, ‘Growth Hacking’ en Business Model Canvas (BMC).

Zij hebben enorme financiele belangen bij het in stand houden van de mythe van de eeuwige persoonlijke en economische groei

Lees ook: Wat is de digitale economie? & Corporate  managementboeken zijn uit, corporate management e-books zijn in

En dat was in het verleden op zich ook wel logisch. Grote organisaties, waaronder veel grote hierarchisch georganiseerde corporates met hun managers en medewerkers, zijn een interessante doelgroep. Het zijn grote bedrijven waar veel mensen werken en nog steeds willlen werken en waar traditioele management consulting bureaus, opleidingsinstituten en ‘oude-normaal’ sprekers veel geld verdienen.

Want daar zat en zit ‘het grote geld’. Die grote organisaties inclusief grote hierarchische Overheidsinstellingen, willen nog betalen voor traditionele corporate ‘Groeien moet’ leiderschap programma’s en corporate ‘entrepreneurship’ programma’s’ op toplocaties, met een goed glas wijn en met als docenten bekende ‘Groeien moet’ en Corporate Finance profs en ‘top-economen’.

Het vervelende is alleen dat je daar als manager, medewerker of zelfstandige ondernemer niets aan hebt. Die ‘corporate’ kennis en ervaring inclusief ‘groeien moet’ kennis en ervaring is irrelevant. Zeker sinds het begin van de Coronapandemie en de oorlog in Ukraine, is het voor jou als manager, medewerker en ondernemer: alle hens aan dek!  

Persoonlijk werkadvies, persoonlijke leeradvies en on-demand leren op maat?

Heb je behoefte aan persoonlijk werkadvies en/of persoonlijk leeradvies, met on-demand leertrajecten op maat bel me dan op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

P.s. Het is sowieso verstandiger om Nederlandstalige business & marketing e-books of luisterboeken te kopen of e-books in het Engels wat ik zelf als sinds 2001 al veel doe. 

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message