Wat is een video tutorial?

Wat is een online tutorial door Tony de Bree

Tutorials en vooral video tutorials zijn vanaf het begin van de Corona-pandemie nu ook door veel grote bedrijven en opleidingsinstituten in het kader van online leren, e-learning, ‘ontdekt’. 

Wat is een video tutorial eigenlijk? 

Een video tutorial is een van de 5 verschillende interactievormen van e-learning. Het is tegenwoordig vaak een korte instructievideo over hoe je iets moet doen. 

Ik maak ontwerp en maak verschillende vormen van tutorials waaronder video tutorials sinds ik bij de Amro Bank op grote schaal e-learning ging ontwerpen en invoeren en (zie mijn LinkedIn-profiel).

Bij ‘Overlevingsstrategie voor startups kun je er 5 volgen om kostbare tijd en geld te besparen. Zie hier als voorbeeld de introductie van het Startup Model Canvas©

Leren hoe jij video tutorials kunt ontwerpen en produceren?

Wil je weten hoe jij online tutorials kunt scripten en maken en hoe je ze kunt toepassen bij e-learning in het onderwijs en bij het ontwerpen van andere interactievormen van e-learning waaronder in blended learning programma’s, vul dan dit formulier in als je daar meer informatie over wilt ontvangen:

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

   

   

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan als hybride ondernemer online geld te verdienen vanuit huis als zijn online plan-b. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij executives, startups, scaleups en ondernemingsraden met digitale producten en online diensten om te overleven, studenten om succesvol online te starten en mensen die hun baan verliezen succesvol ondernemer te worden.

  You might like

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Aanbiedingen

  NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

  Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

  Social Media

  Neem contact op