Wat zijn corporate skills?

Wat zijn corporate vaardigheden door Tony de Bree

Goedemorgen.

bijna 10 jaar geleden heb ik mijn goedbetaalde corporate baan bij de ABN Amro Bank verlaten om full-time ‘hybride’ te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen zonder grote organisatie als ballast.

Ik ontdekte al snel in 2001 tijdens mijn eerste stap om zelfstandig ondernemer te worden met mijn ‘online plan-b’ naast mijn vaste baan met mijn online business, dat ik weinig tot niets had aan veel van mijn corporate skills.

Wat zijn corporate skills?

Corporate skills of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden kenmerken die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote bedrijfsorganisatie. Deze competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de in dit geval de corporate organisatiecultuur van een grote traditionele onderneming. Daarbij gaat het om corporate sociale vaadigheden, corporate sales & marketing kennis en ervaring, corporate change management skills en voor corporate digital skills.

Geen corporate skills opleidingen meer.

En daarom ben ik ook direct na mijn vertrek bij ABN Amro in 2011 helemaal gestopt met het volgen van corporate skills opleidingen inclusief corporate sociale vaardigheden en corporate digital marketing opleidingen trouwens bij de bekende opleidingsinstituten zoals Beeckesteijn.

Wat ik heb gedaan is me richten op het volgen van ‘klein blijven’ blended learning opleidingen op maat. In mijn eigen tijd, in mijn eigen tempo en tegen veel lagere kosten, à la carte samengesteld en op maat. En dat geldt voor alle maatwerkopleidingen en trainingen die ik ontwerp en geef samen met partners. Alles op maat, niets ‘standaard’.

Als je meer daarover wilt weten, email me dan hier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!