7 opties voor de toekomst van jouw werk in 2022

7 opties voor de toekomst van jouw werk in 2022 door Tony de Bree

7 opties voor de toekomst van jouw werk in 2022.

Er wordt veel gesproken en veel gepubliceerd over ‘the future of work’ of te wel ‘de toekomst van werk’ sinds het begin van de Corona-pandemie. Daarbij wordt er vanuit de traditionele HR-disciplines en corporate business schools vooral aandacht besteedt aan traditioneel outplacement ‘van vaste baan naar vaste baan’. 

Op zich ook logisch want daar is het meeste geld te verdienen in de ‘oude-normaal’ economie met traditionele reintegratietrajecten, gesubsidieerd door de Overheid en grote corporates.

Hoe zit het met de toekomst van jouw werk?

Als je het goed bekijkt zijn er 7 opties. Hier zijn ze:

 • Je kunt (weer) voor een grote corporate of bij de Overheid gaan werken of blijven werken. 
 • Je kunt naast je vaste baan in deeltijd (online) gaan ondernemen met side-hustles, online side-hustles inclusief side-gigs zoals ik als hybride ondernemer vanaf 2001 gedaan heb om alvast warm te draaien om je vaste baan achter je te laten. 
 • Je kunt zelfstandig ondernemer worden als adviseur, trainer of coach voor verschillende doelgroepen of online gaan starten als online consultant, online coach en/of online trainer of je eigen webshop b.v. beginnen.

Lees ook: Wat is de digitale economie?’Wat zijn future skills?’, ‘Wat is on-demand leren?’ & ‘Wat is on-demand outplacement 2.0?’ 

 • Je kunt een startup op gaan richten, alleen of met iemand anders. 
 • Je kunt voor een startup gaan werken in verschillend rollen of functies.
 • Je kunt voor een scale-up gaan werken in verschillende rollen of functies. 
 • Je kunt voor een mkb-bedrijf gaan werken in verschillende rollen of functies. 

Andere skills nodig om succesvol te zijn. 

In ieder van die gevallen heb je andere hard- en soft skills nodig om succesvol te kunnen worden. Zo heb je b.v. vaak niets of heel weinig aan corporate vaardigheden als je bij een corporate werkt en zelfstandig ondernemer, zzp’er, wilt worden (lees hier). En dus heb je een ander persoonlijk right-skillingplan nodig.

En daar kunnen onze on-demand leertrajecten je bij helpen. 

Wil je eerlijk persoonlijk werkadvies en leeradvies? 

Wil je snel een persoonlijk en eerlijk werkadvies en heb je vragen over het beste persoonlijke right-skillingplan voor jou in 2022? Maak dan nu een afspraak voor een kosteloos online gesprek op basis van je linkedin-profiel. 

  Later

  Tony de Bree

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  error: Content is beveiligd !!
  Send Us A Message